11 poängs skillnad mellan Uppsala och Telge

11 poängs skillnad mellan Uppsala och Telge

Telge Basket besegrade Uppsala Basket med 11 poäng i trettondagsmatchen. Inte mer än nära nog en trepoängare i varje period. Då ska vi också komma ihåg att Telge spelar ute i Europa. Nu var matchen inte så jämn utan svängde mer. Telge vann klart första halvlek med 17 poäng medan Uppsala Basket vann andra halvlek med 3 poäng per period. 11 poäng var också skillnaden mellan lagen i fast break points, d v s poäng efter snabbt uppspel. 12 poäng var skillnaden mellan vad två av våra starkaste skyttar normalt presterar och vad de fick till i dag.

Telge gjorde ett 10-0 run i första periodens sista halva från ställningen 8-6 följt av ett 8-0 run från 10-16 efter det att Agnes Nordström reducerat med en tvåa. Under de här två intervallen i matchen formligen ägde Telge golvet, 7 satta av 11 försök och dessutom 2 satta straffkast. Uppsala förmådde under samma intervall med 5 försök som inte resulterade.

När vi pratade med coach Janne Hänninen, som hann ”hem” till Uppsala från BSBC i Tallinn så kunde han bara konstatera att det var samma visa igen, ett 10+ underläge tidigt som vi hela tiden fick kämpa för att ta igen. Uppsala coachades i dag av Ashleigh Brown och ingen skugga faller på hennes insats. Hon tog en tidig timeout när det runnit iväg med – 6 poäng, men det hjälpte inte i dag.

Förutom Telges två run i första perioden kan Uppsala vara nöjda och stolta med insatsen, som aldrig bröt  ihop utan kämpade på och vann de tre sista perioderna av matchen. En riktigt bra insats av Agnes Nordström med 21 poäng, 5 returer och 6 assist, bäst på plan med 23 effektivitetspoäng. Stabila insatser också av Shereen Sutherland med en dubbel-dubbel (13 poäng och 10 returer) och Neramou Jeng med 13 poäng och 7 returer. En godkänd laginsats också av alla övriga på plan förutom de sista fem minuterna i första perioden.

Telge ska ha en ordentlig slev av beröm för sin insats. Det var full satsning och endast mot slutet när Uppsala hade krympt ledningen till endast 8 poäng kunde man avläsa tendenser till att spela på klockan. Bland de insatser som är värda att nämnas är Telges landslagsbakplan med Klara Lundquist och Ellen Åström, som inte vilade mer än runt 5 minuter och gjorde 21 respektive 14 poäng samt naturligtvis Deanne Weaver som spelade non-stop och fick ihop till en dubbel-dubbel med 14 poäng och 14 returer. Även makedonskan Nena Trajchevska nådde en dubbel-dubbel med 11 poäng och 14 returer.

Agnes Nordström och Deanne Weaver utsågs till matchens färgstarkaste spelare och tilldelades ett pris ”inslaget” i en målarburk från Färgexperten i Uppsala. Trots förlusten deltog våra tjejer med glatt humör i julgransplundringen med dans kring granen tillsammans med stora och små barn och inte att förglömma kvällens lag som kom från Östervåla Buzzards.

Matchen slutade 69-80 efter periodsiffrorna 11-26, 15-17, 18-15 och 25-22.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 21, Neramou Jeng och Shereen Sutherland 13 var, Erica Iderstål och Louise Ovner 8 var samt Lina Claesson, Ellinor Holmberg och Quy Nguyen 2 var.

Poänggörare Telge Basket: Klara Lundquist 21, Deanne Weaver och Ellen Åström 14 var, Nena Trajchevska 11, Patricia Elias 9, Mikaela Gustafsson 8 samt Ange Gloria Bwende 3.

Efter matchen intervjuades Louise Ovner av Linn Svensson och Zandra Seesan från det gästande ungdomslaget från Östervåla Buzzards.

Text: Christer Hagberg
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

 

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten

bjerking

 

 

Kommentarer