Agnes Nordström och Ellinor Holmberg förlänger

Agnes Nordström och Ellinor Holmberg förlänger

Det är med glädje vi kan meddela att vi nu har förnyat kontrakten för Agnes Nordström och Ellinor Holmberg för säsongen 2018/2019. Både Agnes och Ellinor är Niklas Zennström stipendiater.

Niklas Zennströms stipendium, innebär att den som studerar på högskolenivå kan få ekonomisk stöttning för att kunna satsa fullt ut både på sin idrott och sina studier. Stipendiet är knutet till Uppsala Universitet och ska uppmuntra spelarna att skaffa sig en högskoleutbildning parallellt med sitt basketspelande för att på så sätt vara förberedda för en civil karriär efter basketen.

När stipendiet inrättades 2014 sade Niklas Zennström till Uppsala Universitet ”- När jag växte upp i Uppsala var både basketen och Uppsala universitet två viktiga faktorer som har hjälpt mig i min karriär. Jag hoppas att vi med detta stipendium kan hjälpa flera talangfyllda baskettalanger att lägga grunden till en framgångsrik civil karriär”.

Vi är självklart mycket tacksamma för att entrepenören, filantropen och Skype-grundaren Niklas Zennström ger oss denna möjlighet, att med begränsade egna medel, ändå ha möjligheten att kontraktera elitspelare som vill kombinera sitt basketspelande med universitetsstudier på heltid.

Vare sig Agnes eller Ellinor har en av sina bästa säsonger bakom sig på basketplanen. Skador har strulat till det. Agnes anslöt skadad och kom inte i spel förrän vid årsskiftet, varefter hon deltog i 11 av vårens matcher, där hon presterade 10 poäng i snitt med en speltid på i snitt dryga 33 minuter per match. Ellinor hade problem med menisken och genomgick en titthålsoperation i januari. Hon medverkade i 12 matcher, där hon presterade 9,8 poäng i snitt med en speltid på i snitt knappa 32 minuter per match. Skadefria har vi stora förhoppningar på vad tjejerna kan prestera på plan under kommande säsong med sin höga basketkompetens. Vad de presterar som ledarförebilder vet vi redan.

Kommentarer