Alvik jagar tredje raka mot Mark

Alvik jagar tredje raka mot Mark

På lördag är det dags för säsongens andra hemmamatch för Alvik Basket. Efter seger i de två inledande matcherna i SBL väntar nu Mark Basket i Åkeshovshallen under lördagseftermiddagen.
– Vi ska spela en underhållande basket, säger coach Fotios Ioannidis.

Det blev seger i hemmapremiären mot liganykomlingarna Högsbo förra helgen. I en jämna match kunde Alvik rycka under andra halvan av matchen och sen kontrollera matchen i mål.

– Vi gör en bra match framför allt offensivt, då utför vi det som vi ska. Defensivt gör vi en dålig första halvlek men en mycket bättre andra halvlek. Men spelarna är mycket medvetna om vad vi ska förbättra och vi har jobbat på det under veckan, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Kolla in höjdpunkterna från matchen nedan:

Mark har den här säsongen en trupp som till stor del består av spelare från de egna leden. Fem av spelarna har Marbo (vilket är Mark Baskets huvudförening) som moderklubb och två kommer från Sätlla som också ligger i Marks kommun. Mark har en import och den 185 centimeter långa amerikanska guarden/forwarden Kayla Roberts som närmast kommer från spel på college.

– Roberts är en bra spelare, hon är mer av en forward och kan skjuta utifrån. Men efter henne är det mer samma typ av spelare. Ungefär samma ”size” och typ av basketspelare. Där de spelar för varandra och med varandra, som ett lag utan så många stjärnor. Blir intressant att se hur de matchar upp oss eftersom vi kommer vara större. Men oavsett hur så har vi en plan för hur vi ska möta det, säger Fotios.

Mark har förlorat de två inledande matcherna mot Telge respektive Eos. I de två inledande matcherna är det också Kayla Roberts som har stått för den största poängskörden och har snittat 18 poäng.

– Vi måste ha respekt för Mark. Mot Telge var det deras första match och sen gjorde de en bra match mot Eos och tvingade Eos till 29 turnovers. De spelar med press och bra 1-1 försvar, de vill springa och ta många skott. Men vi är ett bättre lag och då gäller det att fokusera på vårt spel. Vi ska spela med vårt tempo inte i deras, säger Fotios och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta spela inside och sen hitta balansen i att springa när vi får chansen och när vi inte har det spela våra ”set-spel”.

Uppkast 15.00 på lördag i Åkeshovhallen och då hoppas Fotios på stöd från läktaren.

– Alvik är en familjär klubb med många spelare från egna leden och då vill man att Alviksfamiljen ska vara på plats när man spelar. Vi vill spela underhållande basket som publiken uppskattar, det är ett mål för oss. Jag hoppas våra fans kommer och stöttar samt att alla ungdomslag i klubben är där för att se hur basketen spelas på högsta nivån i Sverige, säger Fotios.

 

Kan du inte vara på plats i Åkeshovshallen sänds matchen live på >>> Webben.

 

Foto toppbild: Martin Stern

Kommentarer