Andra raka för Alvik

Andra raka för Alvik

Matchen var jämn under första perioden , men i andra perioden tog Alvik kommandot och rann iväg. Det var främst bakom Klara Lundquists skottuppvisning som hemmalaget gick ifrån.

Eos envisades med att ge Klara yta för sitt skott och hon smällde i 4/4 i perioden, och 3 stycken inom 90 sekunder. Det gav ett gap i poängprotokollet som Eos aldrig kunde hämta igen.

Alvik drev ett ganska högt tempo och fick ofta enkla lägen och övertagsspel när tempot drogs upp.

Elin Ljunggren gjorde återigen en riktigt bra match och blev utsedd till matchens lirare. Redan i halvtid hade hon gjort 13 poäng. Mycket hög procent och när Elin, vid ett tillfälle, hittade Nathalie Schönberg som  med en riktigt snygg assist, efter att Eos försökt dubbla henne i posten, så var det matchens spel. Högprocentiga 21 poäng och 11 returer på bara 24 minuters speltid är riktigt bra siffor. Elin är här för att spela.

I mitten av tredje perioden ledde Alvik med 20 poäng och då var matchen i stort sett avgjord. Och trots att Eos kämpade hårt för att försöka ta sig tillbaka in i matchen, kunde Alvik gå ifrån ytterligare och van  tillslut matchen 87-63.

Nu väntar först Telge på bortaplan, innan Alvik vänder hem och tar emot Mark söndagen den 22 oktober. Då är det Rosa Matchen och lite extra stort arrangemang.

Foto: Thomas Lönnström

Kommentarer