Återvändare till Uppsala Basket

Återvändare till Uppsala Basket

Det är med glädje vi kan meddela att vi har skrivit kontrakt med Elin Ekdahl, född 1994, för säsongen 2018/2019. Elin är 178 cm lång och spelar som guard, men kan också spela på ”vingen”. Särskilt kul tycker vi det är att kunna välkomna en Uppsalafostrad tjej tillbaka till modershuset efter collegeexamen.

Elin Ekdahl avslutade den här säsongen sin collegekarriär efter två år på Barry University och spel med Buccaneers. Hon gjorde sina första collegeår på Otero Junior College, Colorado. Barry är en NCAA division II skola, som har sitt hemvist i Miami Shores, Florida. Laget spelar i Sunshine State Conference, där Elin mötte Sigrid Sandström (Embry-Riddle/Eagles) och Johanna Ezra (Florida Southern/Mocs). Mocs vann konferensspelet med Eagles som runner-up. Barry hamnade på fjärdeplats med raden 11-9, totalt 19 vinster och 11 förluster under säsongens matcher. Elin startade den gångna säsongen i alla de 27 matcher hon spelade. Hon spelade i snitt 24,3 minuter per match och fick ihop ett snitt på 4,1 poäng respektive 2,9 returer.

Barry beskriver Elin som en tuff tävlingsmänniska, med ett stort utbud av offensiva färdigheter och som kan spela försvar i ett flertal positioner. Även vid sidan av basketplan lyckades Elin bra i skolbänken. Elin läste internationell ekonomi och erövrade Sunshine State Conference Commissioner´s Roll 2017 och 2018 för ett betygsmedelvärde (GPA) på mer än 3,2 på de enskilda kurserna graderat från 1-4. Hösten 2017 toppades med en placering på President´s List med ett GPA på 4,0.

Innan collegeäventyret hann Elin med tre säsonger i KFUM Uppsala Baskets damettalag. Senaste säsongen 2013/2014 i damettan var Elin den enda spelaren som spelade alla 22 matcherna, varav 17 som starter. Elin hade näst mest speltid med 28 minuter i snitt per match, då hon presterade 7,7 poäng och rev ner 4,5 returer. Elin har också dragit på sig landslagslinnet i DU16-laget.

Vi ser fram emot att kunna knyta till oss Elin och Elins basketkompetens.

Varmt välkommen Elin.

Kommentarer