Bekväm seger i ”Västkustderbyt”

Bekväm seger i ”Västkustderbyt”

Efter en trevande start hittade Högsbo sitt spel och kunde avslappnat vinna derbyt mot Mark Basket med 79–49.

Mark som kom till Gothia Arena med sex raka förluster jagade såklart sin första seger. Dock hade de tämligen svårt att stoppa Högsbos power-duo Hanna Johansson och Alexis Hyder både under offensiv och defensiv korg där den sistnämnde dundrade i hela 21 poäng under dagens match och blev därmed matchens lirare i hemmalaget. De hade dessutom inte fått klart med sina två nyförvärv Paloma Anderson och Chase Coley.

Tidvis under matchens gång kändes det lite ”Hawaii” över spelet med många bortkastade bollar och ofokuserat spel. Men Robin Sandberg rullade mycket på bänken och luftade alla spelare, extra roligt att se Elin Fredrikson tillbaka i det röda linnet och i spel. Robins ord efter matchen:
”– Jag är jätteimpad av klubben och laget. Vi har startat bra i nästan alla matcher och det är kul för alla spelare att få bli lite bekväma i kläderna. Nu är vi där vi vill vara och nu ska vi fortsätta jobba på. Återigen en härlig hemmamatch där vi startar bra och skapar en bra och bekväm ledning i halvtid. Kul med mycket publik och synd att vi inte bjuder på magi i 40 minuter. Men kul med en till vinst och jag tycker överlag att vi har startar bra!”

Elin Fredrikson som gjorde en efterlängtad debut säger såhär efteråt:
Att spela var verkligen så roligt. Det kändes såklart väldigt ovant, men förhoppningsvis kommer jag in i det snart! Så glad och tacksam över att få spela i detta laget! Min väntan är äntligen över, längtar efter att få spela igen och göra det absolut roligaste jag vet!”

Tre matcher återstår innan jul och lite ledighet. Det är viktiga matcher för att skapa ett bra utgångsläge inför våren då det återstår tio matcher för Högsbo Basket.

 

Spelarintervjuer efter matchen (ber om ursäkt för ljudet):

 

Kommentarer