Bra första halva, motsatt andra.

Bra första halva, motsatt andra.

På fredagskvällen gästade de regerande mästarinnorna Luleå Basket ICA Maxi Arena för att möta Visby Ladies i ett riktigt klassikermöte. I en halva var det jämna ställningar.

 

Gästerna inledde absolut starkast och hade efter fyra spelade minuter gjort 9-0 på Ladies. Matchen såg ut att rinna ur händerna från gotländskorna, men Visby tog ikapp det och såg till att efter tio spelade minuter enbart ligga under med två poäng trots det stora underläget inledningsvis.

 

I den andra perioden höll Ladies fortsatt jämna ställningar, och man såg faktiskt till att vinna den andra perioden med 15-14 vilket gjorde att det enbart skiljde en poäng i halvtid. Ett resultat som publiken var nöjd med och som gav livlig stämning i ICA Maxi Arena.

 

Efter paus tog energin slut för Ladies, och trots att man gjorde lika många poäng i den tredje som i den första och även den andra så tog Luleå ledningen på grund av bristande försvarsspel hos Ladies, eller fantastisk poängproduktion för Luleå beroende på hur man vill se på det hela. Den fjärde perioden var avslagen och det kändes som att många spelare redan hade stämplat ut långt innan slutsignalen. Den fjärde periodens slutsiffror summeras som 14-31 och den slutgiltiga resultatet som 59-91 där Luleålaget gick segrande ur fighten.

Kommentarer