Det blev vinst mot tidigare obesegrade Umeå!

Det blev vinst mot tidigare obesegrade Umeå!

I helgen spelade Alvik dam bortamatch mot seriettan Umeå, ett Umeå som innan dess inte förlorat en enda match den här säsongen.

Vid ett antal tillfällen glömde Umeå helt att springa hem och försvara korgen, vilket Alvik inte var sena att reagera på utan svarade på genom att göra enkla layups. Umeå skrev efter matchen att Coach Enjebo sagt att laget troligen hade huvudena redan i final, vilket straffar sig direkt.

Efter en jämn match var det alltså Alvik som knep vinsten och visade att varje match är en helt ny en. Att det blev vinst spelar egentligen ingen roll när det kommer till Alviks placering i tabellen, men det ger en enorm boost för laget inför slutspelet.

Poängbästa under matchen var Elin Ljunggren med 23 poäng tätt följd av Janel McCarville och Umeås Ama Degbeon och Tiffany Brown som alla tre gjorde 21 poäng var.

Vad tror du är huvudanledningen till att ni vann mot Umeå?

Coach Ioannidis: Vi gjorde en riktigt bra match. Vi vann för att vi följde vår plan för defence exakt och för att vi spelade tillsammans i anfallsspelet. Vi hade 25 assists, och vi straffade allt dåligt defence som dom spelade.

Hur såg det ut med spelarnas dagsform? Kunde alla spela som planerat?

Coach Ioannidis: Vi hade allvarliga problem på matchdagen. Amanda Tivenius kunde inte spela för hon hade feber, och Anna Stern blev sjuk samma morgon så jag använde inte henne på planen, och Ilaria Zanoni kände smärta igen under matchen så jag använde bara henne några minuter.

A3 Basket Umeå – Alvik Basket 80 – 85 (28-24, 17-22, 16-16, 19-23)

Poäng i Alvik: Elin Ljunggren 23, Janel McCarville 21 p, Tova Sabel 19 p, Paula Juhlin 12 p, Martina Stålvant 8, Anna Lundquist 2 p.

Poäng A3 Basket Umeå: Ama Degbeon 21,Tiffany Brown 21, Hollie Mershon 15,  Abigail Asoro 13 p, Nina Dedic 5 p, Alyssa Lawrence 4, Sanda Hansson 1 p.

Foto: Martin Stern

Kommentarer