Dolphins hade bäst fokus i Uppsala

Dolphins hade bäst fokus i Uppsala

Uppsalas drömmar om en hemmaseger slog inte in. Den julklapp vi hoppats få leverera får helt enkelt anstå till en kommande hemmamatch. Det blev inte den matchbild vi förväntat oss. I stället för att stänga bollhållaren stängde Dolphins färgen och där körde vi fast.

Coach Janne Hänninens analys av avgörande skeenden var klockren efter matchen.

  1. Det momentum Dolphins fick efter första perioden
  2. Günesh Karaoglan 3-poängsskytte
  3. Agnes Nordströms skada

Tittar vi lite närmare på vad det innebar så satte Dolphins 7 av 8 försök från golvet under de inledande dryga tre minuters speltid till 2-17. En ledning som i princip stod sig matchen ut även om Dolphins kunde dryga ut poängskillnaden till 18 poäng innan domarna blåste av matchen. Karaoglan var imponerade bra på trepoängsskyttet, 86% på sju försök, vilket ju i själva verket är hela poängskillnaderna lagen emellan i kväll. Innan kvällens match hade Karaoglan ett snitt på 8,5 poäng per match. I kväll blev det 25 poäng. Agnes stukade foten under tisdagens träning och det var länge oklart om hon skulle kunna ställa upp på plan i kväll. Agnes som brinner för laget och sporten kunde naturligtvis inte göra sig själv rättvisa under rådande omständigheter utan slutade på 2 poäng mot tidigare i snitt 16,4. Simsalabim på bara två spelare en skillnad på nära 31 poäng.

Vi kan naturligtvis inte förklara bort förlusten så enkelt. Den stora skillnaden var att Dolphins fick och tog bättre skottlägen, medan vi fick kämpa oss fram till dåliga skottlägen inside. I övrigt var laginsatsen helt OK. Bra returtagning och OK antal turnovers gav inte motståndarna några avsevärda fördelar. Som coach Jurgita Kausaite vill framhålla laget måste vi också göra det. Alla fick speltid, bidrog och  skrev in sig i målprokollet utom Zanna Bäckman, som fick för få minuter för att få en chans,

Shereen Sutherland gjorde sin bästa match i Uppsalalinnet (vitt för dagen) med 20 poäng och 14 returer. Tvåsiffrigt också av Ellinor Holmberg och Erica Iderstål, men med sämre skottprocent. I Dolphins stod naturligtvis Günesh Karaoglan ut med 25 poäng. Geraldine McCorkell och Shaylen Burnett presterade dubbel-dubbel med 16p/11r respektive 12p/10r.

Till kvällens färgstarkaste spelare utsågs följaktligen Shereen Sutherland och Günesh Karaoglan.

Nu gör vi ett uppehåll i matchandet till trettondagen. Tjejerna och coacherna får lite tid för familj och återhämtning över julhelgen innan vi ställer in nästa fokus på mötet med Telge Basket i vår hemmaborg. Samtidigt vill vi naturligtvis passa på tillfället att önska truppen, alla i vår organisation samt alla våra följare, fans och alla er andra en riktigt GOD JUL.

Matchen slutade 64-82 efter periodsiffrorna 14-25, 18-23, 14-15 och 18-19.
Poänggörare Uppsala Basket: Shereen Sutherland 20, Ellinor Holmberg och Erica Iderstål 12 var, Elin Ekdahl 5 och Lena Frederiksen 5 var, Linnea Claesson 3, Quy Nguyen, Agnes Nordström och Louise Ovner 2 var samt Neramou Jeng 1.
Poänggörare Norrköping Dolphins: Günesh Karaoglan 25, Geraldine McCorkell 16, Shaylen Burnett 12, Lovisa Hjern 11, Michaela Borg 9, Sofia Pelander 4, Matilda Ståhl 3 och Linn Jerrhage 2.

Text: Christer Hagberg
Foto: Daniel Carlstedt

Kommentarer