Dolphins mot Uppsala

Dolphins mot Uppsala

Uppsala dansade ut julen i förtid i samband med den förra matchen mot Visby. Nu drar laget till Norrköping på den riktiga julavslutningen. Tjugondag Knut – Julen ut. Samtidigt med tjugondag Knut firas på några av de gamla, traditionsfyllda uppländska bruken också Knutmasso, som är en form av en vinterkarneval. (I Gimo finns till och med ett Knutmassomuseum). Den uppländska feststämningen tar Uppsala med sig till Norrköping för att ha kul på plan, försöka plundra Dolphins på en seger och göra en insats att vara stolt över.

Norrköping är nu åtta i tabellen med fem segrar, liksom Eos och Mark. Dolphins hämtade hem en oväntad seger borta mot Telge i veckan. Som vanligt dominerade insideduon Deanne Hope Weaver (21 poäng) och Shanity James (19 poäng). Rakel Gyberg imponerade genom att sätta allt – i bortakorgarna. Saknas gör fortfarande viktiga finskan Sofia Pelander och talangen Cajsa Uhrström.

I säsongens förra möte hemma i Uppsala ryckte Dolphins till sig en 10 poängsledning på bara halvannan minut i inledningen av 1Q. En välkänd uppförsbacke inledningsvis för hemmalaget, som berodde lika mycket på att motståndarna satte sina skottförsök, som att Uppsala missade sina. Alma Danielsson gjorde då säsongens bästa insats med 22 poäng, tre fler än alltid alerta Heather Butler, som hade mindre lycka med tvåpoängsskyttet. Josefin Gelin, som tycks älska att möta Norrköping och då gjorde tvåsiffrigt, är tillbaka efter sjukdom. Premiär i Uppsala-linnet blir det för Lydia Karlefors. Korinne Campell har kommit till Uppsala och hunnit med en första träning. Nu avvaktar vi bara pappersexercisen och hoppas på debut till nästa hemmamatch – enkronasmatchen mot Eos. Däremot kommer troligen inte Ellinor Holmberg att spela. Hon ska i veckan undersöka menisken i knät och eventuellt genomgå en operation.

I Uppsalas bok finns inga omöjliga matcher. Det är dags att ta fram det gamla stridsropet igen – we will shove it down there throat. Med det förra mötet på näthinnan och efter video-studier har coach Henrik Johansson klart för sig hur en seger mot Norrköping Dolphins kan bärgas. Energi och motivation från start är en viktig ingrediens för att slippa de förhatliga uppförsbackarna. Om alla sen gör sitt jobb och följer gameplan så kan det bli en riktigt kul hemresa.

På Uppsalas Facebook-sida kan du se och höra vår Daniel Bergin intervjua Dolhins Matilda Claesson angående lördagens match samt som bonus Ellinor Meyers syn på sitt debutår i Basketligan.

 

 

Kommentarer