Dolphins vägde för lätt mot Luleå

Dolphins vägde för lätt mot Luleå

Inga poäng mot Luleå Basket. Gästerna malde ned Dolphins och vann ohotat med 95-74 i Stadium Arena.
– A
ll cred till Luleå, de har massor av duktiga spelare, sa coach Jurgita.

Det var en uppgift som på förhand var tuff. Att vinna mot Luleå Basket är klurigt och mot Dolphins valde gästerna att sno med sig samtliga poäng hem till Norrbotten.
All cred till Luleå, de har massor av duktiga spelare. Jag hade förväntat mig lite bättre av oss, men ärligt talat var det svårt att vet vad jag väntade mig då vi haft två, tre jobbiga veckor bakom oss. Vi har nu spelat mot tre topplag i rad och som coach önskar man bättre kvalitet när vi tränar då. Det hade vi inte och det har påverkade fysiken, vilket gjorde att vi glömde regler och kanske inte fokuserade rätt. Jag sa i imklädningsrummet att fler och fler spelare är på väg tillbaka och då kan vi börja ha bra träningsveckort igen, sa coach Jurgita Kausaite.

Det var i den andra halvleken Luleå drog ifrån ordentligt och ledningen var som mest uppe i 27 poäng.
Assisterande coachen Tony Georgsson sa så här:
Vi hade lite för stor respekt i vissa spel och det har med erfarenhet och förberedelser att göra. Vi var lite för snälla helt enkelt. Vi fick inte ihop helheten, någon pusselbit fattades, och då är det svårt att vinna mot Luleå.

Var det här ett steg tillbaka?
Nej, det tycker jag inte. Vårt lag är inte det laget med mest talang, så vi måste träna hårt. När vi inte kan göra det så… äsch, jag vill inte komma med ursäkter heller. Vi mötte ett väldigt bra lag, svarade Jurgita.

Nästa match är på fredag, då hemma mot Högsbo. Uppkast 19.00.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer