Dubbla segrar mot Leicester

Dubbla segrar mot Leicester

Två matcher – två vinster.
Och ett steg framåt.
Nu får vi utvärdera tillsammans vad vi tycker vi ska förbättra i vårt eget spel, sa coach Jurgita Kausaite.

Det blev en lyckad helg mot Leicester Riders. 80 bra minuter där alla fick spela och till slut två segrar – även om det sistnämnda spelade mindre roll.
– Vi fokuserar på beteende just nu och inte på resultaten. Jag vill sätta mitt beteende i laget. Jag, Tony och Sofia pratar mycket om det, sa Jurgiita Kausaite.

Målet med helgen var att laget skulle göra maxprestationer utifrån förutsättningarna. Något Jurgita tyckte de gjorde.
– Jag är nöjd. Jag är realistisk och vet att jag inte kan kräva för mycket spelmässigt just nu, men något jag alltid kan kräva är att spelarna ger 100 procent.

Vad mer exakt tycker du ni gjorde bra under helgen?
– Intensiteten. Vi förstår våra styrkor och klarar av att spela snabbt, då är vi svårstoppade. Vi utvecklas hela tiden och nu vet vi lite mer om varandra och vi får utvärdera tillsammans vad vi tycker vi ska förbättra i vårt eget spel, sa Jurgita som gladdes åt Shaylen Burnett och Geraldine McCorkells matcher.
– I fredags var det Geraldine som var framträdande och nu var det Shaylen. Det var extra roligt att se Shaylens match där hon visade vilken kapacitet hon har. Hon var nog lite enrvös innan, du vet första matchen som proffs.

På fredag åker laget till Litauen för ett miniläger med tre träningsmatcher. Basketligan Dam drar igång den 29 september, då med bortamatch i Lund mot Eos.

Poäng, Dolphins (totalt): Sofia Pelander 41, Shaylen Burnett 30, Geraldine McCorkell 28, Lovisa Hjern 16, Michaela Borg 11, Randi Abrahamsson 10, Günesh Karaoglan 8, Matilda Ståhl 5, Linn Jerrhage 4, Jessica Grant 3, Caroline Sigefelt 2,

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer