En första halvlek som gav mersmak

En första halvlek som gav mersmak

Första matchen för säsongen slutade i en förlust mot Telge med 65-73.
Men mycket positivt fanns att ta med – främst från de första 20 minuterna.
Laget delade på bollen och många var delaktiga, sa coach Jurgita Kausaite.

Då är damernas säsong igång. I Södertälje genomfördes fyra quarters mot ligakonkurrenten Telge och resulterade i 65 gjorda poäng – men 73 insläppta.
– Första halvlek var jättebra. Spelarna samarbetade med varandra och rörelsen var bra både med och utan boll. Vi var aggressiva i försvaret, men släppte ändå lite för många enkla poäng. Jag vill att spelarna ska spela aggressivt och lära sig av sina misstag, tillåter vi inte det lär de sig inget, säger Jurgita Kausaite.

Matchen var jämn i långa stunder och inför den fjärde quartern ledde Dolphins med 55-52.
Men där tog det stopp.
– Vi blev passiva och trötta och tempot gick ned. Vi tåg dåliga beslut och tappade bollar. Detta var Telges andra match och vår första, det ska vi inte glömma.

Hemmalaget sprang iväg till 73-65 och Dolphins får vänta på segersången minst en match till. I sin helhet var Jurgita nöjd med vad laget presterade och ser ljust på kommande matcher.
– Vi sprang en del och försökte spela snabbt. Laget delade på bollen i den första halvleken och många var delaktiga, sa Jurgita.

Nu väntar dubbla matcher mot Leicester Raiders i Stadium Arena nästa helg. Det brittiska laget tränas och coachas av förre Dolphinscoachen Jesper Sundbergs.
Uppkast fredag 14 september klockan 19.00 och lördag 15 september 17.00.

Poäng, Dolphins: Shaylen Burnett 11, Günesh Karaoglan 11, Sofia Pelander 10, Geraldine McCorkell 9, Lovisa Hjern 8, Randi Abrahamsson 5, Michaela Borg 4, Matilda Ståhl 4, Jessica Grant 3.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer