En stabil andra halvlek gav ny seger

En stabil andra halvlek gav ny seger

Dolphins ökade farten efter pausen och vann komfortabelt mot Uppsala.
– Vi gjorde över 80 poäng igen, det är positivt, sa en nöjd coach i Jesper Sundberg.

83-68 innebar att Dolphins tog ytterligare en seger i årets basketliga. Uppsala var med en bit in i andra, sen drog Dolphins ifrån och kunde skjuta hem en mycket viktig seger.
– Vi fick det att fungera och gjorde över 80 poäng igen, det är positivt. Vi var inte nöjda med den första quartern, men släppte sen bara in tolv i den andra. Vi gjorde ett bra jobb på Butler (Heather) även fast hon gjorde 17 poäng. Hon är en fantastisk scorer, sa Jesper Sundberg.

40-32 i halvtid var rättvisa siffror – efter en varsin bra period. Det ganska höga tempot passade Dolphins som orkade mest i slutändan – och har nu två raka segrar.
– Vi gör det bättre offensivt för varje match. Nu ska vi förbereda oss för Visby.

68 poäng bakåt ändå en okej siffra?
   – Egentligen tycker jag inte det, men nu blev så många possessions (anfall) och när vi pushar bollen blir det såklart fler poäng i slutändan, menade Jesper.

I den andra matchen för dagen vann AIK något överraskande borta mot Visby. Det innebär att Dolphins nu har lika många poäng som tabellfemman från Gotland.
– Det gör ju att vi kommer närmare de högre placeringarna, men samtidigt större press nedifrån. Det är en smaksak det där och finns positiva och negativa saker med båda delarna.

Nästa lördag möter Dolphins just Visby på bortaplan.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

DOLPHINS-UPPSALA 83-68 (18-20, 22-12, 19-23, 24-13)

Poäng, Dolphins: Shanity James 18, Deanna Weaver 13, Anna Stern 12, Lovisa Hjern 10, Jessica Grant 6, Randi Abrahamsson 6, Rakel Gyberg 4, Vanessa Taylor 2, Neramou Jeng 2.

Kommentarer