Eos reser till Kinna för returmöte mot Mark

Eos reser till Kinna för returmöte mot Mark

Både Eos och Mark gör sin 2019-debut när de ställs mot varandra i Kinnahallen på söndag. Eos kommer med full trupp för första gången på länge och Mark har ett spännande lag med två nya importer.

Mark inledde säsongen med nio raka förluster innan de till slut kunde knipa säsongens första vinst mot Visby. De nya importerna Paloma Anderson och Chase Coley ger Mark en annan sammansättning och Eos coach Kevin Taylor betraktar dem som ett helt annat lag:

– Mark är 1-9, men sen de har fått sina nya importer har de tävlat på ett helt annat sätt.

Resultaten avslöjar att Marks trend pekar uppåt; Just innan vinsten mot Visby förlorade de med bara två poäng hemma mot Uppsala och gjorde en stabil insats i en annan förlust på bortaplan mot Norrköping.

Detta blir det andra mötet lagen emellan den här säsongen, där Eos i seriens andra omgång slog Mark med 22 poäng i Eoshallen. Men både Eos och Mark har utvecklat sin basket vid den här tidpunkten i säsongen så coach Taylor utgår från att den här matchen kommer utspela sig annorlunda.

Glädjande för Eos är att de för första gången på länge kommer ställa upp med en hel och frisk trupp, förutom långtidsskadade Matilda Edrén.

– Vi har haft svårt i Kinnahallen tidigare och vi har haft ett långt uppehåll nu, men det är en viktig match och vi går in för att vinna den, avslutar coach Taylor.

Uppkastet sker kl 16.00 och om du inte har möjlighet att se matchen på plats kan du göra det här. 

Kommentarer