Erica Iderstål klar för Uppsala Basket

Erica Iderstål klar för Uppsala Basket

Det är med glädje vi kan meddela att vi har skrivit kontrakt med Erica Iderstål, född 1994, för säsongen 2018/2019. Erica är 173 cm lång och spelar som guard (företrädesvis i position 2).

Erica är basketfostrad i Skuru och debuterade 2011 i damligan (det som nu är Svenska Basketligan Dam) för 08 Stockholm HR vid 17 års ålder. Erica har omfattande erfarenhet av spel på högsta nivå i Sverige. Hittills har det blivit 161 ligamatcher i fyra olika lag, 08 Stockholm HR/Fryshuset, Solna Vikings, Alvik och Mark. Erica har också internationell erfarenhet från 67 matcher i ungdomslandslagslinnet. Hon debuterade i DU15 redan 2009 mot Danmark och var då bäst på plan med 17 poäng. Den gångna säsongen i Mark startade Erica i lagets alla 25 matcher och gjorde i snitt 9,7 poäng och rev ner 2,5 returer. Erica presterade tvåsiffrigt i 10 av lagets matcher med poängbästa 22 poäng i matchen mot Eos som spelades i två förlängningsperioder. Under ordinarie matchtid gjorde Erica sin starkaste insats i förlustmatchen hos oss i Rosendalshallen med 19 poäng.

En av Ericas främsta styrkor är hennes skytte utifrån. Under sina år i basketligan och damettan (bl a BG Fryshuset) har hon i tävlingsmatcherna gjort totalt 1074 poäng från trepoängslandet. De senaste fyra åren har Erica ett snitt på 40 % på treorna. Med åren har Erica också utvecklat sitt allroundspel samt ledarskapet på och vid sidan av planen. Parallellt med framgångarna på basketplan har Erica utbildat sig till idrottslärare på GIH.

Vi ser fram emot att stärka truppen med Ericas basketkunnande och –erfarenhet.

Varmt välkommen till Uppsala Basket Erica!

 

Trivia

I landslagsdebuten med DU15 spelade Erica tillsammans med bl a Sofia Åkerman. Sofia basketfostrad i Uppsala och med 29 matcher i Sallén-linnet har slutat med elitbasket. Tillsammans med Sofia i vårt damligalag 2011/12 spelade också våra andra 94:or Sandra Hansson (nu A3) och Evelyn Troha (nu motionsbasket i Sigtuna), som alla senare också spelade tillsammans med Erica i ungdomslandslagen.

Kommentarer