Förlust även i bortapremiären för Uppsala hos Telge

Förlust även i bortapremiären för Uppsala hos Telge

Det blev inte så tufft och jämnt som vi väntat oss inför dagens match i Täljehallen. Om vi bara tittar på slutsiffrorna, +25 poäng för Telge Basket i matchen mot Uppsala Basket så ser det ut som en överlägsen seger. Vi som såg matchen och sedan sett statistiken kan vara eniga om att överlägsenheten bestod av en imponerande effektivitet av hemmalaget. Telge satte mycket goda 54 % av alla skottförsök från golvet, medan vi endast lyckades med i och för sig godkända 42 %. När dessutom Telge satte 89 % av straffkasten så blir resultatet, som det blev.

Bakom siffrorna kan man se att Telge fick fler öppna lägen i anfallsspelet, medan vi fick svårare lägen, där vi många gånger forcerade fram poängförsök ur allt för svåra lägen. Ofta med en förhoppning om att ändå kunna gå till straffkastlinjen efter foul-avblåsning, som oftast uteblev. Att det blev så här beror på att vi allt för ofta tappade positionerna både offensivt och framför allt i försvaret. Vilket i sin tur naturligtvis beror på att vi är ett nytt lag, där individerna ännu inte hunnit finna och sätta sina roller i den hetluft som svåra matcher innebär.

Returtagningen tillhör heller inte en av våra starkaste sidor en dag som denna. Med många missade skottförsök blir det som en naturlig följd också många möjligheter till att ta offensiva returer. I första halvlek damp det ner 22 returer under Telges korg. Av dessa lyckades vi plocka en (1). Totalt i matchen fick vi med oss 5 av 40 returer under hemmalagets korg.

Som i premiärmatchen seglade Telge ifrån redan i 1Q. Vi var med, men hemmalagets effektivitet med 66 % från golvet mot våra 29 % i första perioden på lika många skottförsök från båda lagen, satte ett mönster för resten av matchen och var till slut avgörande. Motlutet blev sedan för mycket. Ändå är 68 poäng framåt godkänt medan 93 i baken är för mycket.

Enligt klubbdirektör Sonja Entzenberg, som i dag assisterade Janne Hänninen berodde förlusten på att –”vi fick inte försvaret att fungera samtidigt som hemma laget hade ett ordentligt flyt. Telges guardpar är inte för inte seniorlandslagsspelare.” Både Klara Lundquist och Ellen Åström var 80 %-iga i tvåpoängsskyttet.

Erica Iderstål och Ellen Åström utsågs till matchens MVP i respektive lag.

Nu väntar ytterligare två svåra matcher mot givna slutspelslag, hos A3 Basket Umeå och mot Luleå Basket. Bra tillfällen att få ihop laget och lagspelet, där resultatet är av underordnad betydelse, innan vi möter motståndare, som vi förväntar oss att kämpa om de resterande slutspelsplatserna med.

Matchen slutade 93-68 efter periodsiffrorna 30-13, 16-16, 27-17 och 20-22.

Poänggörare Uppsala Basket: Erica Iderstål 17, Agnes Nordström 15, Ellinor Holmberg 10, Louise Ovner 9, Lina Claesson och Neramou Jeng 6 var, Elin Ekdahl 4 samt Quy Nguyen 1.

Poänggörare Telge Basket: Ellen Åström 21, Teodora Turudic 18, Patricia Elias 17, Klara Lundquist 16, Mikaela Gustafsson och Ulrica Holmqvist 7 var, Nena Trajchevska 5 samt Ange Gloria Bwende 2.

 

Bonusinformation

Samtidigt som vi spelade vår match i Täljehallen ledde Ashleigh Brown (vår ass coach) Uppsalas damettalag till seger hos Lidingö med 40-41.

Text: Christer Hagberg

Foto: Daniel Carlstedt

 

Kommentarer