Förlust i Umeå

Förlust i Umeå

En sen kvällsmatch på en söndag i Basketligan Dam är sällan skådad, och lika sällsynt är en Ladiesvinst i Umeå sedan Umeå Comets slutade vara namnet på laget från Västerbotten.

 

För hemmalagets del blev det en planenlig seger med 20 poäng och för bortalaget blev det inte en rolig tillställning då man låg under från minut ett till minut fyrtio. Inledningsvis såg det ut att bli en riktig mardrömsmatch när Umeålaget inledde matchen med att göra 8-0 de första två minuterna och defensiven såg undermålig ut för att uttryckade sig milt, men Ladies undvek att gå samma öde till mötes som AIK tidigare i veckan och efter tio minuter var ställningen 27-13.

 

De två kommande perioderna blev fortsatt tunga för Ladies och laget klev in i halvtidsvilan med ställningen 45-26. Inte förrän i den fjärde och sista perioden stod Visbylaget för en tillräckligt bra insats för att kunna vinna en period, vilket man gjorde med 19-17. Nu följer ett landslagsuppehåll och den kommande matchen för Ladies del är den 19:e november i Södertälje mot det mest damligalaget, SBBK.

 

Poängplockare i Ladies: Nici Gilday 24, Regina Palusna 14, Rashida Timbilla 12, Annie Kjellberg Jazz Parker 5, Johanna Wolde 4, Felicia Camara-Ponturo 2.

Kommentarer