Förra årets semifinalmotståndare på besök i Umeå.

Förra årets semifinalmotståndare på besök i Umeå.

Förra årets semifinalmotståndare Telge kommer på besök.

Telge har till den här säsongen tappa spelare som ex Ellen Åström och Jelena Jakovljevic, men samtidigt fått Taylor Wurtz. Nyligen har man även knutit US-spelaren Chelsea Poppens till sig. En 188 cm center/forward som är fysisk och har en del erfarenhet ifrån spel utanför US. Enligt licenslistan är hon dock inte spelklar ännu, men vi får förbereda oss på att hon kan dyka upp ombytt till matchen.

Telge är ett lag som ena matchen prestera mycket bra basket och nästa så spelar man en bra bit under sin kapacitet. Fast när Tayler Mingo, Tilde Ahlin, Linnea Nilsson och Wurtz är på humör så kan de slå vilket lag om helst. Vem kommer inte ihåg fjolårets match hemma i semifinalspelet när vi förlorade mot Telge. Då var det framförallt Tilde som bombade 3:or och Mingo kunde husera lite som hon ville på planen.

Nu vet vi inte huruvida Wurtz kan spela på söndag på grund av sjukdom, vilket är ett rejält avbräck för Telge. Det florerar ett antal rykten om att hon kommer att vara borta allt från 2 till 6 veckor. Vi hoppas verkligen inte att det är något allvarligt och att hon snart tillfrisknar, för hon är en attraktion som behövs i Basketligan Dam.

Med dom orden så välkomnar vi Telge till björkarnas stad.

Må bästa lag vinna 🙂

Kommentarer