Från snön i norr till huvudstaden för årets första match.

Från snön i norr till huvudstaden för årets första match.

Nu börja vi ett nytt år utan Eurocup, vilket gör att vi får träna mer och även får mer tid att fokusera på varje match.

Först ut för året är AIK borta, ett lag som är lite annat sammansatt sedan vi mötte dom i första matchen för säsongen i september. De har fått två nya spelare in i laget sedan dess och har på slutet visat att de kan vara med och fajtas med de bästa. De slog Telge på hemmaplan i början av december och senast så avfärdade de Uppsala med stora siffror.

De har nu återfått Janel MacCarville som inte hade anlänt när vi möttes i september. Även om hon sett sin absoluta bästa glansdagar som spelare, så det en bra spelare som har stor respekt med sig. Hon är rutinerad, smart och en stor tillgång för AIK, vilket hon visat med 16,8 p/m, 9,3 r samt 4,3 ass.

Den andra spelaren som återkommit till AIK och Damligan är Özlem Alkan, som startade säsongen i Huddinge basket. Det är en kompetent spelare som snittar 11 p/m, 6,3 r samt 3 ass.

Som lag har AIK en back court fyllt med unga, hungriga spelare som springer och kämpar varje minut av matchen. Alla spelare tar avslut när de har lägen och deras guards attackerar gärna en mot en. De har nu vuxit in i damligan med besked och ska tas på största allvar.

Även vi har nu ett lite annat lag och är mer samspelta än när vi möttes sist. Vid den tidpunkten hade vi inte Brianna Kisel spelklar. Lägg därtill att vi nu även fått ovärderlig rutin från tuffa matcher i Eurocup samt Östeuropeiska ligan.

Förutsättningarna har ändrats i båda lagen och det kommer att bli en tuff match som vi måste ta oss an med respekt, stort fokus och rätt inställning.

Det är dags att fokusera!  AIK here vi come, må bästa lag vinna.

Kommentarer