Fullt fokus i kvällens match.

Fullt fokus i kvällens match.

Så var det dags för näst sista seriematchen som vi ska spela hemma mot Mark.

Även om vi redan vunnit seriesegern så är det upp till bevis att vi kan hålla koncentrationen uppe hela vägen och på så sätt går in i slutspelet med en bra känsla. Så att det inte blir som förra säsongen när Mark tvålade till oss eftersom vi hade dålig inställning. Det är något som vi inte vill se.

Mark har under säsongen bytt ut amerikanskan Kayla Roberts som spelade mot oss i oktober när vi vann med 97 – 65 på bortaplan. Nu har man i stället tagit in lilla ettriga guarden Paloma Andersson och 193 cm långa centern Chase Coley, båda från US samt fått tillbaka den unga Precious Johnson som inte var med i oktober. Vilket gör att Mark spelar lite annorlunda än under början av säsongen.

Mark är ett, till stora delar, ungt lag som springer och kör för allt vad tyglarna håller. Man vilar inte direkt på hanen utan vill avsluta väldigt snabbt och Paloma visar ofta vägen när hon sätter högsta fart och går coast to coast.

I Mark står Paloma Andersson, Chase Coley, Emilia Axelsson samt Anna Golob för 35,8 poäng av lagets 57 poäng/match. Därefter är poängfördelningen rätt jämt fördelat mellan spelarna, där olika spelare kan blixtra till och gör många poäng.

Vi har samma lag som mot Luleå att tillgå och då kan vi förvänta oss att det ska vara ett lag som vill visa att serieledningen inte är någon tillfällighet.

Riktigt roligt att se Frida Modig som är åter i träning efter skadan genom att delta i vissa övningar på träningarna.

Inför matchen återstår bara finslipning och vi hoppas på att få bjuda på en riktigt bra match.

Vi ses i hallen 🙂

Intervju med Sandra Hansson inför kvällens match:
Vart ligger fokus ikväll för att stoppa Mark Basket?
Vilket lag skulle du vilja möte i ett stundande slutspel?

Kommentarer