Geraldine McCorkell nästa att skriva på

Geraldine McCorkell nästa att skriva på

Från Australien hämtas nästa spelare. Geraldine McCorkell ger längd, styrka och möjligheter till Dolphins.
Jag är väldigt glad för den här chansen och har alltid drömt om att spela professionell basket utanför Australien, säger hon.

I mitten av augusti anländer Geraldine McCorkell till Sverige och Norrköping, då med en färsk australiensk basketsäsong med Melbourne Tigers i ryggsäcken.
Och hon ansluter med ett offensivt spel som kommer passa väl in i coach Jurgita Kausaites spelsystem.
Jag gillar att spela snabbt, att springa, säger Geraldine som kommer spela både forward och center.

Efter förra säsongen tog hon examen på Universiy of Idaho. Åren i USA gav mersmak på livet hemifrån.
Jag är väldigt glad för den här chansen och har alltid drömt om att spela professionell basket utanför Australien. Jag sökte runt på Google och Youtube och fick se bilder på Norrköping – det verkar vara en jättefin stad.

Som åttaåring la hon i sin första layup och spelade med ett gäng lokala lag innan hon bestämde sig för att tillbringa fyra år på college, där hon bland annat utvecklade sitt skott.
Jag skjuter bollen bra och kan ta ut mitt spel till trepoängslinjen. Men jag kan också ”posta” under korgen, säger Geraldine om sina främsta styrkor.

Jurgita ser tillskottet av Geraldine som en mycket viktig pusselbit – på flera sätt.
Först och främst är hon en väldigt trevlig och bra tjej. Mycket positiv och uppfriskande. Normalt är jag försiktig med spelare direkt från college, men Geraldine har levt fyra år från nära och kära och vet hur hon ska anpassa sig. Det är väldigt viktigt, påpekar Jurgita.

Med sin längd och sitt skott ger Geraldine utrymme till resten av spelarna, en ingrediens Jurgita trycker hårt på.
   – Med henne på planen kan vi ”göra golvet större”. Sofia (Pelander) får mer utrymme under korgen och vi kan spela båda samtidigt. Våra guards kommer få mer tid att sätta fötterna rätt och skjuta bollen. Hon kommer bli väldigt viktig för oss. För mig var det viktigt att skriva kontrakt med en spelare som skjuter bra, säger Jurgita som också ser Geraldine som en skicklig passare.
Hon är en utmärkt straffkastskytt också. Sista säsongen på college sköt hon 88.8 procent. Hon visar aggressivitet och attackerar korgen på ett bra sätt.

Jurgita fortsätter nu arbetet med att kontraktera ett par spelare till. Fokus ligger på att göra klart med två eller tre svenska spelare och efter det leta utanför Sverige.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer