Grundserien avslutas mot Uppsala

Nu ska det avgöras. Sexa eller sjua – Alvik eller Luleå.
Klart det vore skönt att avsluta med en seger, men samtidigt är vi medvetna om att alla är 0-0 efter onsdag, säger coach Jesper Sundberg.

Uppsala hemma knyter ihop grundserien för den här gången. 27 matcher är då spelade.
Det har gått sjukt snabbt, men det känns som vi hunnit med mycket och gjort mycket, tycker Jesper Sundberg.

Det är väl ett tecken på att ni haft roligt?
Ja, så kan det nog vara. Även om vi haft en tung period nu rent resultatmässigt har det inte känts jobbigt att spela nästa match. Vi har hela tiden sett fram emot en ny chans.

Dolphins, som letar efter en vinst efter nio raka förluster, spelar för sjätteplatsen, men vägen dit är långt från enkel. Först och främst ska Uppsala besegras, men sen ska även andra pusselbitar falla på plats.
Det är en häftig eller konstig situation, beroende på hur man ser på det. Vi kan vinna och komma sjua och vi kan förlora och komma sexa. Bortsett från vår egen match är Alvik-Eos den som på verkar oss mest, säger Jesper.

Om Eos förlorar mot Alvik räcker det att vinna mot Uppsala för att ”undvika” sjundeplatsen och få möta Luleå i kvartsfinalen.
Alvik kanske passar oss bättre eftersom de är mindre än Luleå, vilket kan ge oss en till möjlighet att vinna. Umeå och Luleå är lite bättre än alla andra, men Alvik blir väldigt tufft det också, säger Jesper som har en frisk trupp, bortsett från de långtidskadade, att laborera med.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer