Hemmaplansfördel igen

Hemmaplansfördel igen

Det gäller att utnyttja fördelen av hemmaplan nu i de viktiga matcherna vi har framför oss.

Efter en viktig seger i lördags följer vi alltså upp med ytterligare en hemmamatch denna gången mot anrika Visby Ladies, eller vad sägs om att endast ha missat ett slutspel på ska vi säga 30 år?

Visby Ladies som likt de senare åren följer sin trend och blir bättre och bättre för var match, där har de nu dessutom förstärkt med kroatiska spelaren Tea Buzov som verkar vara exakt vad långa Visby behöver för att få mer ut av sitt material.

Att laget coachas av serbiska Tamara Ruzic går inte att ta miste på om man tittar på licenslistan där två av spelarena kommer från kroatien och två från Serbien.

Visby Ladies trupp är likt vår född på 90-talet, så när som på comebackade Marlene Wallin född 81. Låt oss hoppas det är en trend att fler vågar komma tillbaka till elitidrotten efter är av barnafödande och familjeliv.

I vårt hemmalag så kämpade tjejerna heroiskt senast även om spelet inte klickade hela tiden. Hårdast av alla jobbade kanske Maja Nilsson som så även idag har stor defensiv uppgift att ta hand. Idag kommer också Louise Angel och våra andra lite längre spelare få bekänna färg under korgarna mot spelare runt 190 cm.

Positivt i senaste matchen var att vi hade fyra spelare på tvåsiffrigt något vi hoppas på att upprepa idag.  I övrigt så har laget nu en spelare till tillgänglig till matcherna i form av Vendela Genell som tränar med oss sen säsongsstart men innan bara spelat matcherna med vår samarbetsklubb Lobas.

Välkommen Vendela, välkomna intresserade till Eoshallen

Kommentarer