Hemmaspöke för Visby

Hemmaspöke för Visby

Ny hemmamatch för Ladies var det under lördagseftermiddagen i det strålande och soliga Visby när Telge Basket gästade ICA Maxi Arena och återigen blev det en ny hemmaförlust. Med bara två segrar på nio hemmamatcher så kan man inte annat än att konstatera att det finns ett hemmaspöke som hemsöker ICA Maxi Arena och Visby Ladies.

 

Allting såg väldigt bra ut för Ladies del under matchens första trettio minuter då man vann den första och tredje perioden och spelade helt jämnt i den andra. 24-21, 15-15 och 24-19 löd periodsifforna i kronologisk ordning och en viktig seger i tabellen såg länge ut att vara bärgad, sen kom fjärde perioden. Liga Taylor/Tayler visade vilka matchvinnare de kan vara och tillsammans stod de för 57 poäng (29+28) då Ladies helt saknade plan för att begränsa deras poängskörd.

 

I den fjärde perioden kom kollapsen, och på fem minuter hade en åttapoängsledning vänts till ett tiopoängsunderläge för Visbys del. Telges Mingo var en stor del i det hela då hon gjorde skäl för sitt matchens lirare-pris under matchens avgörande skede i slutminuterna. Glädjande och viktigt för Telge, besvikelse och jobbigt för Ladies som gick från en sjätte- till en sjundeplats efter dagens match och som får ladda om till nästa match som är den 18:e på bortaplan i Åkeshovshallen mot Alvik Basket.

 

 

Kommentarer