Inför final 4

Inför final 4

Igår reste hela truppen ned till Umeå för att förbereda sig för den fjärde, och eventuellt sista, finalen. För Udominate är det här en livsviktig match, medan vi sitter på två chanser till ett avgörande.

Vid lunchtid igår avgick bussen med riktning mot Umeå från Luleå Energi Arena med hela laget ombord. Att resa ned dagen innan ger laget en chans till två träningstillfällen innan matchen, ordentligt med återhämtning och förberedelse. Vi står inför den första avgörande SM-finalen mellan oss och Udominate och med 2-1 i matcher innebär det att vi har chans att avgöra ikväll. Det här är med andra ord en match med kniven mot strupen för Udominate som måste vinna om de vill ha chans till titeln som Svenska Mästare.

De tre senaste matcherna lagen emellan har präglats av högt tempo och mycket känslor. Finalserien öppnade i Luleå Energi Arena och Luleåpubliken bjöds på en fartfylld förstafinal. Vi fick en drömstart på matchen och med Jessica Thomas i täten kunde vi springa ifrån Umeå med 19 poäng. Till en början i alla fall. Det gästande laget la i en växel till, kröp allt närmre och det blev en kamp in i det sista men en vinst för oss till slut. Två dagar senare var det dags för returmötet och Umeå kliver ut på planen med en iskall attityd och kliver av som segrare och med  1-1 i matcher.

I måndags var det vår tur att få skörda fördelarna med att spela på hemmaplan och med Luleåpublikens outtröttliga stöd kunde vi kriga oss från ett underläge, till en ledning, till vinst. 2-1 i matcher innebär att vinner vi ikväll kan vi kalla oss Svenska Mästare, förlorar vi blir det en avgörande final nu på lördag i Luleå Energi Arena. Udominate på sin hemmaplan är ingen lätt uppgift, men ingenting är omöjligt.

Uppkast 19.00.

Matchen sänds live via Basketligan, se den HÄR.

Kommentarer