Inte bara ett derby!

Inte bara ett derby!

Efter ett långt uppehåll pga EM-kval är det äntligen dags för hemmamatch för Högsbo Basket igen. Och inte nog med det startar vi med ett derby mot Mark Basket,  ett derby vi i Westras distrikt har sett fram emot i 10 år. Mark som inlett säsongen med 6 raka förluster har förstärkt truppen med två amerikanskor i form av Chase Coley och Paloma Anderson och i Högsbo gör 18-åriga Elin Fredrikson en otroligt efterlängtad debut efter sin andra korsbandsskada.

Det var ett tag sedan Elin spelade match nu, närmare bestämt 31 långa månader. Det var i april 2016 som hon skadade ett korsband och tvingades till lång rehabilitering. I september förra året var hon äntligen redo för comeback – men två dagar innan match hände det igen. Samma skada fast på andra knäet. Imorgon, lördag, är hon med i laguppställningen igen.

Elin Fredrikson om sin comeback på hemmaplan:

Det har gått 2,5 år sedan jag senast spelade en riktig match. Och att jag nu ska göra comeback i mitt lag som spelar i ligan (och gör det riktigt bra) är en helt obeskrivlig känsla. Som jag har väntat på detta! Mina mål för denna säsongen är att först och främst att utvecklas och bli en bättre basketspelare, vilket det finns alla möjligheter för i år. Detta året ser jag verkligen som ett läroår för mig, och det kommer bli så himla kul.  Jag har tränat fullt och intensivt ett bra tag nu och jag känner mig verkligen redo fysiskt och psykiskt! Tror det kommer bli en häftig säsong som jag sent kommer glömma.”

Coach Robin Sandberg om derbyt mot sin gamla hemmaklubb Mark:

”Äntligen match efter ett ganska långt landslagsuppehåll. Det känns skönt att få spela och göra det hemma i Gothia är alltid extra roligt. Vi har under tre veckor nu haft en bra blandning av vila och träning där det känns som att mentalt och fysiskt är vi väldigt redo för nya matcher. Självklart speciellt att möta Mark både då det är derby men också för min del då jag själv hade laget och många av spelarna förra året. Jag hoppas verkligen på mycket folk där det kommer bjudas på en bra match och kamp. Mark kommer förmodligen med två nyförvärv vilket gör matchen till extra spännande!! Go LIONS!”

 

Kommentarer