Jämn match slutade med bortaseger

Jämn match slutade med bortaseger

Visby Ladies tog emot Alvik under Onsdagskvällen på hemmaplan i ICA Maxi Arena. En spännande match hade utlovats, och med facit i hand går det inte annat än att konstatera att hemmalaget höll vad de lovade. Matchen var bara några centimeter från att sluta med hemmaseger, men när Brandy Montgomerys avgörande skott gick via insidan av ringen ut så blev det bortaseger av det hela.

 

Alvik började bäst och vann den första perioden med 8-18, och löftet om spännande match såg inte ut att vara i sikte. Alvik roterade nästan hela truppen i första perioden och efter tio minuter hade nio Alviks-spelare rört banan och i Visbylägret bara fem stycken. Kanske var det den stora rotationen som gjorde att Visby knappade igen, men oavsett vad anledningen var, så gjorde Visby det ändå. När det var nästan dags för halvtidspaus så minskade Rashida Timbilla gapet till fyra poäng efter en buzzer beater-trea som även sannolikt var matchens längsta trea.

 

Med en quarter kvar att spela så hade hemmalaget ledningen med fyra poäng, men med trötta Visbyben så räckte inte ledningen hela vägen. Vad som var matchavgörande var utan tvekan de missade straffkasten från hemmalaget. Tragiska 7 av 20 straffkast gick i korgen för hemmalaget, och förlorar man på en poäng så är det lätt att veta var man ska titta för att hitta orsaken och en möjlig fix.

 

678 åskådare bevittnade rysaren i ICA Maxi Arena och bästa spelare i bortalaget utsågs Paula Juhlin till för hennes 23 poäng och 10 returer, en double-double med andra ord, och i hemmalaget blev det returdrottningen Rashida Timbilla som utsågs till bästa spelare för hennes 17 returer och 11 poäng.

Kommentarer