Kniven mot strupen

Kniven mot strupen

Det uttrycket är relevant för Telges läge inför onsdagens semifinalmatch mot A3 i Umeå Energi Arena. A3 är klart för final vid vinst. 

A3 har alltså 2-0 i matchserien, efter en bekväm vinst på hemmaplan, men matchen i Täljehallen var jämnare och Telge var med i matchen då.

Med detta i bagaget – vad skulle tala för telgevinst ?

– Vi kan spela mer avslappnat, för vi har allt att vinna och inget att förlora. Hoppas det kan lossna då, säger coach Viktor Bengtsson.

Spelmässigt då ?

– Det är ju ingen hemlighet att vi måste få stopp på deras snabba omställningar och att vi behöver hålla dem borta från offensiva returer. Men vi ska förbereda oss som vanligt men öka vårt fokus i alla sitauationer – det får vi inte tumma på, säger Bengtsson.

Måndagen ägnades åt videogenomgång och sen såg tjejerna Kings vinna sin semifinal mot Jämtland. Kanske gav det den inspiration som behövs för att kunna rubba A3.

I semifinal nr 3 kommer det att krävas topprestationer av alla spelare, om det ska gå att hota A3 på deras hemmaplan. Men det Telge visade senast gav ändå visst hopp.

Men – det är ju inte bara den matchen som ska vinnas, det är tre raka som gäller om det ska bli finalspel.

– Skulle vi vända 0-2 i till 3-2 i den här semifinalserien så är det en bragd som skulle platsa på Idrottsgalan, funderar Bengtsson.

Kommentarer