Kvartsfinal!

Kvartsfinal!

IK Eos startar kvartsfinalspelet borta mot Telge Basket med match redan torsdag den 22 mars. Eos kommer till spel med stort självförtroende efter sex raka segrar i seriens avslutning, och laget har verkligen lyft sig efter svackan runt juletid.

Det är två saker som har hänt, dels har försvarsspelet skärpts till, vilket var nödvändigt, men den andra faktorn är troligen att lagets för säsongen två nya importspelare, Brene Mosely och Daniela Wallen har anpassat sin spel till lagkamraterna och på samma sätt har laget anpassat sig efter Brene och Daniela.

Sådana anpassningar kan ta olika lång tid, men är synnerligen viktiga för att lagspelet skall fungera och att man inte skall vara beroende av bara enstaka spelare.

Eos har mött Telge två gånger denna säsong och båda matcherna slutade med Telgeseger, men å andra sidan är det mer än 3 månader sedan den senaste matchen spelades. Sedan dess har mycket hänt, både i lagen och hos enskilda spelare.

Oavsett resultat i torsdagens match blir det returmöte i Lund på måndag den 26 mars, då det kommer att avgöras om något av lagen är kvalificerade direkt för semifinal med 2-0 i matcher ellr om det kommer att krävas en tredje match, som i så fall spelas onsdagen den 28 mars i Södertälje.

Vi ser fram emot kvartsfinalserien!

Kommentarer