Laddat för publikfest i ICA Maxi Arena

Laddat för publikfest i ICA Maxi Arena

Med dunder och brak lyckades Visby Ladies reducera semifinalserien i Umeå Energi Arena. Publiken, motståndarlaget och även de egna fansen var nog alla i chock när Visby Ladies vann med 97-73. Det var exakt 1897 dagar sedan Visby Ladies senast vann mot Umeålaget, och då gick de under originalnamnet KFUM Umeå Comets. Med andra ord är det första gången i historien Visby Ladies slog Udominate.

 

Med det sagt, så är torsdagens match svårtippad. Visby har ju bevisat att det inte alls är omöjligt att studsa tillbaka från en tung förlust i slutspelet, och då kan man ju argumentera för att Umeå även borde kunna det, eller kommer tisdagens match hänga kvar tillräckligt mycket i Umeåskallarna för att det ska kunna rubba serietvåan? Det återstår att se.

 

Det som mer eller mindre är säkert är att det är basketfeber som råder på Gotland och att det med största sannolikhet kommer bli en publikfest som heter duga.  Visby Ladies har gått ut med supporterinfo för de som kommer besöka arenan med mycket nyttig information till supportrar som kommer besöka matchen. Visby Ladies egna publikrekord i ICA Maxi Arena ligger på 1156 personer som sattes 2015 när ICA Maxi Arena invigdes. Om det rekordet slås imorgon blir också en spännande bit i det hela. Matchen går att följa via Basketligan Dams Webb-TV eller via liverapportering via Visby Ladies twitter.

Kommentarer