Ladies första hemmamatch för året

Ladies första hemmamatch för året

Under lördagseftermiddagen så kommer AIK Basket till Visby och Gotland och för första gången så står AIK Basket som motståndare i ICA Maxi Arena. AIK med före detta WNBA-proffset Janel McCarville i spetsen har efter 14 spelade omgångar 3 vinster, varav 2 av dem har kommit på hemmaplan mot Telge och Uppsala.

Förra gången lagen möttes så såg bägge lagen väldigt annorlunda ut, Ladies hade Jazz Parker och ingen Palušná eller Montgomery i truppen och AIK hade f.d. Visby-spelaren Kajsa Carlsson, Varja Henriksson och Didem Celebi som alla har brutit sina kontrakt med AIK på grund av olika anledningar. In för AIK har Özlem Alkan kommit, som tidigare spelat i Fryshuset och som haft en sejour utomlands i spanska andradivisionen.
Visby Ladies kommer senast efter en vinst mot Uppsala på bortaplan med 73-77 som var oerhört viktig för självförtroendet då man låg under med 1.5 minut kvar men lyckades vända, mycket tack vare en trea från Visbys Johanna Wolde. AIK:s senaste match var mot Umeå på hemmaplan där det blev förlust med 25 poäng efter 53-78 som slutresultat.
AIK har visat sig kunna prestera på hög nivå och lördagens drabbning kan verkligen bli en spännande match, och för de som inte kan närvara på plats så kommer matchen att livesändas gratis på http://visbyladies.solidtango.com.

Kommentarer