Ladies siktar på sjätte segern 2019

Ladies siktar på sjätte segern 2019

Sedan årsskiftet har Ladies tagit fem segrar på de sex matcher man spelat efter att ha besegrat Telge Basket på bortaplan senast med åtta poäng. Nu siktar ö-laget på att ta den sjätte segern 2019.

 

På fredagskvällen kommer Wetterbygden Sparks att gästa Visby och ICA Maxi Arena för första gången någonsin sedan klubben grundades för fyra år sedan, och det finns skäl för både Wetterbygden och Visby att lägga stor vikt vid den här matchen. Efter att lagen möttes i början av januari och Visby Ladies vann med 78-63 så har Ladies haft inbördes på Wetterbygden i kampen om åttonde-platsen, och nu när båda lagen sitter på 10 poäng vardera i tabellen så kan fredagens match bli oerhört avgörande i vem som jobb att jaga och vem som får som jobb att försvara den där åtråvärda slutspelsplatsen.

 

Senast blev det som sagt gotländsk vinst, men lite har hänt sedan dess. Visby har plockat in den OS-meriterade brittiska landslagscentern Dominique Allen med styrka i hennes försvarsspel, och från Wetterbygden-läger har man annonserat att Cajsa Uhrström förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

 

Wetterbygden kommer från två raka segrar efter man har besegrat den andra nykomlingen i Högsbo Basket samt Mark Basket veckan innan det. i Ladies fall har man också en väldigt fin formkurva, om än bara en seger på de två senaste matcher efter att man föll hemma mot regerande mästarinnorna Luleå Basket.

 

I videon nedanför kan du se en intervju med Veckans Lag-aktuella Veronika Mirkovic som precis som resten av Visby visat upp en god form den senaste tiden. Uppkast sker 19.00 på fredagskvällen och matchen livesänds givetvis som alltid via SBL:s webb-tv, och kan även följas via @VisbyLadies på twitter om du inte har möjlighet att vara på plats.

 

Kommentarer