Lina Claesson ansluter till Uppsala Basket

Lina Claesson ansluter till Uppsala Basket

Det är med glädje vi kan meddela att vi har skrivit kontrakt med Lina Claesson, född 1997, för säsongen 2018/2019. Lina är 170 cm lång och spelar ”på vingen” som guard.

Lina är basketfostrad i Södertälje och spelade med Kringlan i damettan från 16 års ålder. Från och med säsongen 2016/17 tog Lina plats i damligalaget Telge Basket. Förra säsongen var Lina på plan i 17 av Telges 27 matcher i snitt knappa 11 minuter och snittade 0,8 poäng och 0,6 returer. Bästa insatsen kom i hemmapremiären mot AIK med 8 poäng. Det var stor konkurrens om guardplatserna i Telge den gångna säsongen. När Tayler Mingo spelade mer än 35 minuter i snitt per match blev det i princip fyra spelare som delade på den andra guardtiden (förutom Lina även Patricia Elias, Anita Ilic och Linnea Nilsson). Sista/senaste året i damettan med SBBK Utveckling 2015/2016 startade Lina i de 14 matcher hon deltog i och visade kvalitet från trepoängslandet med 34,2% på 73 försök, som hon sedan följde upp första säsongen i damligan med 37,7%.

Lina har också hunnit med att prova landslagsdräkten i U20 i en träningsmatch mot Tyskland i fjol tillsammans med bl a våra collegespelare Adriana Camber, Vendela Danielsson och Lydia Friberg.

Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med Lina kommande säsong.

Varmt välkommen till Uppsala Basket Lina!

Kommentarer