”Lollo” Hjern blir Dolphins trogen

”Lollo” Hjern blir Dolphins trogen

Lovisa ”Lollo” Hjern är redo att ta det stora ansvaret nästa säsong.
Jag vill ta nästa steg i min utveckling, säger talangen.

Det blir en fortsättning för ”Lollo” i Dolphins. Den nu 19-åriga Norrköpingstjejen har gått genom föreningens ungdomsled hela vägen till en bärande kugge i seniorlaget.
Jag har varit i Dolphins elitverksamhet tre år nu och har bra koll på hur allt fungerar. Det är en miljö jag trivs bra i och vill fortsätta utvecklas i, säger ”Lollo”.

Kontraktet är skrivet över ett år och påskriften blir lagets fjärde. Tidigare har Sofia Pelander, Michaela Borg och Vanessa Taylor gjort klart att de spelar i Dolphins kommande säsong.
Det ska bli spännande med en ny coach och ett nytt lagbygge. Jag vill ta nästa steg i min utveckling och känner mig redo för en roll med mycket ansvar, menar ”Lollo”, som just nu är iväg med U20-landslaget.

Coach Jurgita Kausaite ser den talangfulla guarden som en spelare med stor potential och som tar nästa kliv under säsongen 2018/2019.
Hon är en duktig attackspelare och bra i försvar, säger Jurgita och framhåller hennes inställning.
”Lollo” är en spelare med stora drömmar och vet vad som krävs för att bli ännu bättre, och redo att göra det. Vissa vet vad som krävs men är inte beredda att lägga ned arbetet. Hon älskar att träna och älskar att prestera – och det älskar jag som coach.

Jurgita framhåller också tyngden i att få behålla en del av stommen från tidigare säsong.
Det är viktigt och gör det lättare för mig som coach i början när fler känner varandra. Jag sa när jag kom att alla som vill skulle få en chans att stanna kvar.

Att kunna använda ”Lollo” på båda guardpositionerna är en stor fördel, enligt Jurgita.
Och att vi får behålla en lokal produkt är viktig för klubben och våra fans. Jag är jätteglad att hon vill stanna, avslutar Jurgita Kausaite.

Klart är också att Cajsa Uhrström lämnar Dolphins och gör Rakel Gyberg sällskap i nykomlingen Wetterbygden: Även Neramou Jeng rör på sig och har skrivit på för Uppsala.
Dolphins önskar stort lycka till och tackar för allt ni gjort för klubben.
Vi ses nästa säsong.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

 

Kommentarer