Martina Stålvant är Årets Försvarare

Martina Stålvant är Årets Försvarare

Under slutspelet i Basketligan dam delas en rad utmärkelser till speciella prestationer under säsongen som gått. Årets Försvarare för säsongen 2016/2017 är Martina Stålvant i Udominate Basket. Utmärkelsen tillkännages under semifinalen mellan Udominate Basket och Telge Basket i Umeå Energi Arena under eftermiddagen.

Årets Försvarare
”Den spelare som med sitt uppoffrande och smarta försvarsspel ger sitt eget lag många möjligheter till extra bollinnehav”.

Om ett lag går obesegrat genom en hel säsong så finns det vissa anledningar, en av de största är självklart försvaret. Årets försvarare är smart, snabb, läser spelet och kan tillsammans med sina lagkamrater sätta enorm press på motståndarna. När man kombinerar detta med en grym vinnarskalle så får man en oslagbar kombination. Årets försvarare heter Martina Stålvant och spelar för Udominate.

Omröstning
Vem som får årets utmärkelser i Basketligan dam avgörs genom röstning. I nio av tolv kategorier får alla coacher och lagkaptener varsin röst. Dessutom har media erbjudits att rösta. De lokaltidningar som skrivit mest under året har fått erbjudande att rösta liksom riksmedia. Coacher och lagkaptener får inte rösta på personer ur den egna organisationen, däremot är media fria att rösta på valfri kandidat.

Jury
Tre utmärkelser utses av Svenska Basketbollförbundets jury: Årets Lyft, Årets Matcharrangör och Årets MVP i finalserien.

UTMÄRKELSER BASKETLIGAN DAM 2016/2017
Årets Guard: Tiasha Gray, Mark Basket
Årets Lyft: Paula Juhlin, Alvik Basket
Årets Center:
Årets Försvarare: Martina Stålvant, Udominate Basket
Årets MVP i grundserien: Tiasha Gray, Mark Basket
Årets MVP i finalserien:
Årets Stjärnskott: Klara Lundquist, Alvik Basket
Årets Domare:
Årets Forward: Jelena Antic, Luleå Basket
Årets Coach:
Årets Artist: Jelena Antic, Luleå Basket
Årets Matcharrangör:

Kommentarer