MATCH MOT VISBY – FÖR ROSA OKTOBER

MATCH MOT VISBY – FÖR ROSA OKTOBER

På lördag 13 oktober kl. 14.30 är det match för Eos Damlag igen. Denna gång står Visby Ladies för motståndet och matchen är en del i ROSA OKTOBER – insamlingskampanjen där Svenska Basketligan Dam hjälper till och stödjer Bröstcancerfonden och forskningen kring bröstcancer.

Visby Ladies är ett stabilt lag och har under en lång rad år spelat i landets högsta serie, en prestation som är värd all respekt, speciellt med tanke på att det inte finns så många basketklubbar på Gotland. I Visby har man i alla fall en basketkultur som lever kvar, och när man skulle rekrytera ny coach för året föll valet på den erkänt skicklige Eivind Möstl, som tidigare coachat både landslaget, vunnit SM och coachat i Europacupen.

Visbys ryggrad i år består av tre amerikanska importer, som alla är nya på svensk mark och samtliga är spänstiga och starka. Dessa amerikanskor har man bl.a. kompletterat med Janeli Lilleallik, estländsk landslagsspelare som senast sågs i Oskarshamn och Jonna Raflund, som flyttat till Visby för spel där efter Malbas-perioden.

Visby har bara spelat en match i årets serie, mot Dolphins hemma. Den matchen förlorade hemmalaget med 9 poäng. När Dolphins gästade Eoshallen i premiärmatchen förlorade hemmalaget Eos med 3 poäng. Matematisk beräknat kan det alltså bli en jämn match.

Nu är ju inte basketboll matematik, utan det gäller att Kevin och Knubbes tjejer får ihop spelet inför varje match. På pluskontot senast mot Mark var att laget spelade bättre och bättre ju längre matchen led. Ida Tryggedsson Preetzman var dominerande offensivt och blev också uttagen till ”veckans lag”.

– Jag tycker att vi gjorde en bättre match mot Mark än i premiären. Men vi är inte nöjda, vi har en mycket bättre högstanivå och jag hoppas att vi kan lyfta oss ännu ett snäpp mot Visby, säger Kevin Taylor Lundgren.

Mot Mark släppte också Kevin in två debutanter i högsta serien. Både Felicia Dourva och Julia Nyström fick speltid och gjorde det bra och visade ingen större respekt.

Se filmen:

Kommentarer