Mesta damligalagen möts i Täljehallen

Mesta damligalagen möts i Täljehallen

Med över 70 raka säsonger tillsammans i vad som idag heter Basketligan Dam så är söndagens match mellan Telge Basket och Visby Ladies den mest välmeriterade matchen när det kommer till elitseriesäsonger i svensk dambasket. Under 70-talet tog Södertälje Basketbollklubb steget upp i elitserien och under 80-talet följde Visby AIK Basket efter. Då är då och nu är nu, och när lagen möts under söndagen så kommer de med även den nutida historia som är något snarlik.

 

Båda lagen har tre raka förluster, men i seriesystemet har hemmalaget från Södertälje en vinst mer i bagaget och således även en förlust mindre. Hemmalagets förluster har kommit mot regerande mästarinnorna Luleå, förra säsongens jumbo Uppsala och även senast mot Umeå på hemmaplan i den ordningen, gästerna från Visby har förlorat mot Norrköping, Eos och den gemensamma nämnaren från Västerbotten, Umeå.

 

Hemmalaget är välkänt för sitt bra skytte, och med importerna Taylor Wurtz och Tayler Mingo i spetsen så ger Södertäljelaget aldrig en enkel match för något lag. Gästande Ladies har inte Nici Gilday och Rashida Timbilla som största hot. Timbilla snittar flest returer i Basketligan Dam 17/18 och Tayler Mingo snittar flest poäng i Basketligan Dam 17/18. Med andra ord kan det bli en otroligt rolig match för supportrar för de båda lagen men även för den neutrale åskådaren under söndagen. Uppkast 14.00 i Täljehallen.

Kommentarer