Nära – men förlust mot Luleå

Nära – men förlust mot Luleå

Dolphins gav Luleå en rejäl fajt – men föll på målsnöret.
– Vi fick Luleå att jobba. Bortsett från när vi strulade till det spelade vi bra, sa coach Jesper Sundberg efter förlusten med 78-88.

Torsk med tio mot Luleå är på förhand ett resultat de flesta lagen i ligan kan leva med. Men det är trots allt en förlust. Dolphins krigade i 40 minuter, hade chansen med bara minuter kvar men fick till slut ge sig mot guldfavoriten.
– De vinner med tio och det är för många gånger vi inte ger oss själva chansen att spela försvar. De sätter tre av deras fem treor för att vi inte vänder om och springer hem, sa Jesper Sundberg efter matchen.

Det fanns fler saker coachen var mindre nöjd med. Luleå sköt 24 straffkast.
Dolphins sex.
– Det är ett skämt. Barthold (Anna) och Allis (Nyström) snittar fler straffkast tillsammans än lagen Luleå möter. Idag sköt Barthold själv fler straffar än vad vi som lag gjorde. I vår hall är det 24-6 och vi gjorde lika mycket poäng i ”färgen” som Luleå, alltså är vi där lika ofta som dem. Okej om vi bara sköt treor och aldrig var nära, men 24-6 i vår hall. Det är ett skämt.

Men det fanns förstås saker Jesper var nöjd med också. Lagets insats var bra.
– Kolla Luleås minuter, de fick jobba. Bortsett från när vi strulade till det spelade vi bra, tyckte Jesper.

Första quartern vanns av Dolphins efter en lång, lång trea på skottklockan av Dominique Wilson. Det var sedan jämnt hela vägen, Luleå drog ifrån med några poäng men Dolphins hade alltid ett svar. Det sista rycket blev dock utan svar och minut 40 blev ganska odramatisk.
– Luleå är bland, om inte det, roligaste laget att möta. Det är ett bra basketlag och har en plan. Man ser vad de försöker göra och tvingar oss att steppa upp och göra så här för att slå det. Det är troligtvis därför de vunnit guld fyra år i rad, för att de har bra spelare och en plan. Sen så köttar de på också, de kämpar, sa Jesper Sundberg.

Nästa match spelas på torsdag hemma mot ligatvåan Udominate.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer