Nästa duo klar för Dolphins

Nästa duo klar för Dolphins

Damernas trupp blir allt större. Nu välkomnar Dolphins Günesh Özturk och Matilda Ståhl.
–  En perfekt miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger Günesh.
– Dolphins känns som en väldigt bra klubb att spela för när man ska kombinera basket med skola, säger Matilda.

Coach Jurgita Kausaites lagbygge börjat ta sin fulla form. Nu tillkommer duon Matilda Ståhl och Günesh Özturk.
– Dolphins känns som det bästa valet för mig med tanke på Stadium Arena och träningsmöjligheterna, samt bra coach och medspelare. En perfekt miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger Günesh Özturk.

Jurgita sa att du helst sover i hallen, är du en träningsnarkoman i positiv bemärkelse?
– Haha, ja, lite så kan man nog säga. Jag prioriterar träning över allt annat.

21-åringen kommer närmast från AIK, precis som nyförvärvet Michaela Borg, där hon gjorde två säsonger på elitnivå och vill nu ta nästa kliv för att sedan hamna i Turkiet.
– Mamma och pappa är från Turkiet och jag vill spela där. Det tar tid för mig att få ett turkiskt pass och då tycker jag det är bäst att vänta och först utvecklas i Dolphins. Turkiet har som regel att två inhemska spelare måste vara på planen hela tiden och då blir jag med medborgarskap ännu mer värdefull, berättar Günesh.

Hon är en 168 centimeter lång guard med Blackeberg som moderförening och som ser sina styrkor i skyttet och spelförståelsen.
– Jag har lätt att skapa för andra, att hitta det öppna skottet, men vill nu utveckla spelet i att kunna skapa för mig själv också.

Även Matilda Ståhl är 21 år ung och studerar sedan januari i Linköping och spelade sista halvan av förra säsongen i division II med KFUM Linköping.
– Dock kände jag ganska snabbt att jag saknade att spela på en högre nivå och efter att jag funderat klart tog jag kontakt med Jurgita, berättar Matilda.

Hennes basketkarriär tog sin början i KFUM Örebro, vidare till BG Luleå under gymnasieåren och efter det till Östersund där det blev en och en halv säsong innan hon hamnade i Linköping.
– Dolphins känns som en väldigt bra klubb att spela för när man ska kombinera basket med skola.

Vilka är dina styrkor?
– Min bästa egenskap skulle jag säga är att jag läser spelet bra. Jag kommer bidra med mycket positiv energi både på planen och från bänken och ser verkligen fram emot att träffa alla i laget och att säsongen ska dra igång, säger Matilda.

Jurgita säger så här om sina senaste nyförvärv:
– Jag älskar Matildas inställning att själv kontakta mig. Det säger mycket om karaktären och att hon vill visa framfötterna. Det är en ung tjej med stor potential – en intressant spelare. Hon har en jättebra basketkropp och kan spela på position två och tre, säger hon om Matilda.
– En mycket ambitiös tjej som är tydlig med sin dröm att bli proffs, och det ska bli kul att hjälpa henne på vägen. Hon vill verkligen träna mycket och gillar miljön i Stadium Arena, den ger inspiration. Günesh skjuter bollen bra, är duktig på att attackera korgen och kan spela aggressivt försvar, säger Jurgita om Günesh.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer