Northland tog säker seger mot 08 Sthlm

Northland tog säker seger mot 08 Sthlm

Efter att lagen kände på varandra i några minuter så tryckte Northland på gasen och ryckte till sig en tydlig ledning till första periodpausen om 12-22. Bakom rycket stod framför allt de stora spelarna Anna Barthold, Josefin Vesterberg och Emily Correal.

Ledningen från första perioden byggde man sedan vidare på under återstoden av matchen för att till slut inkassera seger nr 16 med siffrorna 40-86. Trots att 08 Stockholm aldrig var i närheten av att utmana om segern var det inte en helt ointressant match.

Den här matchen avgjordes tidigt och det var inte kampen om segern som var det mest spännande i denna tillställning. Bägge lagen har ett antal nya namn att ta med i rotationen. För bägge sidor handlade denna match främst om att blicka framåt och att få möjlighet att spela in de nya spelarna och göra dem bekväma med nya spelsystem.

Hos Northland har Emily Correal och Tina Trebec (spelade ej i onsdagens match) anslutit under januari och nu spelat tre matcher vardera. Därtill kom Allis Nyström tillbaka och gjorde matchdebut i november och har nu spelat sju matcher. Ska Northland stå distansen ut måste dessa tre till fulla vara inkörda tillsammans med övriga laget.

För 08 Stockholm är de fem återstående matcherna i grundserien mer av akademisk betydelse. Här handlar det inte om att vinna de här matcherna i första hand utan om att få ihop laget till en vinnande lagmaskin inför den stundande kvalserien. Återigen visade det sig att poänggörandet är akilleshälen. En hel del jobb återstår men man har å andra sidan allt att vinna. Här var det glädjande att se unga Cajsa Uhrström komma in och skjuta 3-av-6 från 3-poängsland. Hon hade också en härlig dubbel cross-over som fick hennes försvarare att drutta på ändan innan hon avlossade bössan. Den var underbar att se.

Vanessa Abel visade återigen vilken tillgång hon kan vara i båda anfall och försvar. Hon måste bara bli mer synkad med sina medspelare och få upp flåset så att hon orkar prestera en hel match. Secily Ray gjorde en bättre insats nu, framför allt med returtagningen, än i sin premiär. Dock måste hon bli vassare i försvaret och också hon måste komma i matchform.

I onsdagens match fick alla 22 ombytta spelare (08 Sthlm tolv st och Nothland tio st) med något litet undantag tvåsiffrigt antal spelminuter. Coacherna tog tillfället i akt att ge alla spelare en möjlighet att prova på och det testades olika spelarkombinationer och varianter.

Jens Tillman, coach Northland Basket:
”Det vart en ryckig match vilket är vanligt när poängskillnaden rinner iväg. Det var viktigt att vi vann. Jag fick möjlighet att testa nya saker med en del spelare.”

Johan Persson , coach 08 Stockholm:
”Fokus låg helt och hållet på oss själva. Det kommer det att göra under de återstående matcherna av grundserien. Vi spelar nu för att få in de nya spelarna och för bygga ett starkt lag för kommande uppgift.”

Matchstatistik.

Kommentarer