Ny tung bortaseger för Dolphins

Ny tung bortaseger för Dolphins

En tung seger i Täljehallen gör att Dolphins är obesegrat efter roadtripen och gör hemmapremiär med ett stort självförtroende.
– J
ag är supernöjd och stolt över tjejerna, sa coach Jurgita Kausaite.

Telge borta är en tuff uppgift. Utan Sofia PElander och Michaela Borg är den inte direkt lättare.
Det hindrade inte Dolphins, som efter ett dramatiskt slut kunde vinna med 69-68 i Täljehallen.
– Vi utvecklas hela tiden och nu när vi saknade Sofia och Michaela behövde vi något extra från varje spelare, och det fick vi. Matilda (Ståhl) gjorde en väldigt bra match. Hela hennes beteende var häfitgt att se. Hon var så säker och då ska vi komma ihåg att hon inte spelat på elitnivå på ett tag innan hon kom hit. Hon visade stort mod, sa en hyllande Jurgita Kausaite.

Det var många som klev fram. Jessica Grant hade en viktig trea i slutet, Geraldine McCorkell använde sin storlek och gjorde ännu en bra match och Shaylen Burnett blir mer och mer bekväm i sin roll och laget.
Amerikanskan stannade på 30 poäng och 15 returer – som guard.

Vad skulle du säga var det som avgjorde i fjärde?
– Vi fick några viktiga stopp i försvaret när vi ställde en 2-3-zon. Det var bra tajming och jag tror vi överraskade Telge. Vi ville ta fram något annorlunda och det fungerade, sa Jurgita.

Vad ger en sån här typ av seger?
Vi visar att hur viktigt det är att varje individ levererar, att vi har så mycket att hämta av varandra. Det finns mycket styrka inom oss.

Hade du trott mig om jag sa innan säsongen att ni kommer spela hemmapremiären mot Alvik, efter tre bortamatcher, som ett obesegrat lag?
– Hade vi tagit två vinster och en förlust hade det varit högsta betyg. Det här är jättestort och jag är så glad för tjejerna. De är ödmjuka och visar hela tiden att vi jobbar rätt. Jag är supernöjd och stolt, avslutade Jurgita.

På lördag är det hemmapremiär mot Alvik. Det är även en Rosa Bandet-match där den frivilliga entrépengen går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer