Nykomlingen i hemmapremiären.

Nykomlingen i hemmapremiären.

Match 2 i Basketligan dam.

Nu väntar nykomlingarna Wetterbygden Sparks som nykomling får möta giganterna i de första rundorna. Vi är glada för fler basketstäder i ligan och välkomnar Wetterbygden till SBL och Norrland.

Nu har de återkommit till hösta serien med till stora delar ett ungt lag, sen lyckats signa ”säsongens värvning” i våras när man fick Louise Halvarsson som valt att stanna även denna säsong.

Man har inte heller legat på latsidan inför säsongen utan lyckades värva Norrköpings Rakel Gyberg och Cajsa Uhrström samt Sofia Hägg från Luleå, alla med ligarutin.

Laget kryddades även i dagarna med US-spelaren Stephanie Gardner, som förra säsongen spelade i Litauen med bra resultat. Det göra att man ska ha all respekt för Wetterbygden trots resultat i första matchen mot Luleå.

I matchen mot Luleå så fanns inte Stephanie med eftersom hennes papper hos migrationsverket inte var klara. Nu får vi ställa in oss på att hon spelar och det kommer att betyda mycket för Wetterbygden. Lägg därtill att premiärnerverna lagt sig och kanske en till kvalitetsspelare, så de kommer att vara ett helt annat lag än sist.

Vi kommer till matchen stärkta av tre segrar i Östeuropeiska ligan mot ganska hyfsat motstånd, där vi kunde se att vi utvecklades match efter match. Sista matchen var faktiskt riktigt bra, kanske den bästa sett till lagspelet.

Som det ser ut nu så är alla spelare tillgängliga och vi är otroligt laddade inför hemmapremiären. Vi hoppas kunna bjuda på en fantastisk match, så väl mött i Umeå Energi Arena!

Kommentarer