Nytillskott i truppen mot Eos

Nytillskott i truppen mot Eos

Varje match är viktig, men imorgon väntar en match om fjärdeplatsen i tabellen. En match mot ett Eos som kommer till Göteborg taggade till tänderna, en match som kan ge vinnaren en fördel i eventuellt slutspel. Högsbo har det senaste drabbats av tunga avbräck och har därför förstärkt truppen i form av ett välbekant ansikte för alla Högsboiter i form av Sofie Lundberg. Sofie som tidigare spelat på hög nivå har senaste säsongen spelat i klubbens division 2 lag, men är nu alltså tillbaka.

Robin Sandberg om Sofie:
”Sofie klar för damlaget nu till matchen på Lördag mor Eos! Roligt med tillskott när vi tappat spelare under hösten och nu kommer vi kunna rotera med fler spelare och få fler involverade i laget och poänggörande. Sofie kommer kunna bidra med rotering på de stora positionerna och har erfarenhet av den här nivån. Stark spelare som är väldigt flexibel i sitt spel ute på golvet eller nära korgen. Ska bli kul att se henne och resten av tjejerna på Lördag!”

Ingen har väl glömt hur matchen slutade sist lagen möttes när Högsbo efter ett ganska rejält underläge jagade sig in i matchen igen och förlorade i de absolut sista sekunderna i matchen när Vendella Genells trepoängare från hörnet fastställde slutresultatet, 61-58, till Eos fördel. Såklart hoppas göteborgarna på revansch och förhoppningsvis ta den där eftertraktade fjärdeplatsen.

Robin om matchen:
”Ny hemmamatch där Eos står för motståndet. Eos som vi mötte ganska nyligen och slutade med förlust med 3 poäng. Sedan den matchen så har Eos fått tillbaka sin danska guard och matchen ser ut att bli mycket tuffare än mötet före juluppehållet. Vi är medvetna om att vi inte presterade så bra i förra mötet och är revanschsugna. En viktig match i nuvarande mittensiktet av tabellen och skönt att få spela på hemmaplan! Go LIONS!”

Uppkast 15.00 | Gothia Arena | Lördag 20 januari

Kommentarer