Offensiven ur fas i Huskvarna

Offensiven ur fas i Huskvarna

Släkten är värst. Med dryga minuten kvar skickade Cajsa Uhrström i sin fjärde trea och punkterade matchen i Huskvarna Sporthall.
Vi borde vara besvikna, vi följde inte gameplan, sa coach Jurgita Kausaite efter 60-67 mot Wetterbygden.

Hemmalaget, tillika nykomlingen, Wetterbygden drog det längsta strået när SBL dam drog igång igen efter landslagsuppehållet.
Dolphins klickade aldrig offensivt och fick se hemmalaget vinna med siffrorna 67-60.
– De gjorde 67 poäng, det är inga stora siffror, men vi hade svårt att göra mål. Det var en kombination av dålig tajming och disciplin. Vi borde vara besvikna, vi följde inte gameplan, suckade Jurgita Kausaite.

Egentligen var Dolphins med hela vägen och i den fjärde perioden hade de chansen att gå upp i ledning.
Men ett par onödiga misstag skänkte bort möjligheten till poäng och när den förra Dolphinsspelaren Cajsa Uhrström satte sin fjärde trea fram till 67-58 var det tack och godnatt.
– Vi måste ha mer fart i det vi gör, oavsett om det gäller uppritade spel eller kontringar. Vi behöver sätta bättre screens, för just nu görs det inte med 100 procent. Dessutom måste vi skjuta bättre, många lag kommer att sjunka på oss i försvar och då krävs det att vi skjuter bra.

Nu får laget ladda om till den 16 december då Mark Basket besöker Stadium Arena.
– Jag är nöjd med vårt försvarsspel de sista tre perioderna. Lovisa Hjern gjorde en bra prestation och det är bra att Sofia Pelander är tillbaka. Men idag var det några spelare som inte kom upp till normal prestationsnivå, avslutade Jurgita Kausaite.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer