Omstart efter landslagsuppehållet

Omstart efter landslagsuppehållet

Efter två veckor utan match så känns det skönt att komma igång igen.

Även om vi inte haft alla på träningarna under perioden, eftersom Mante och Ana varit på landslagsuppdrag, så har intensiteten på träningarna varit mycket bra. Det märks på spelarna hur mycket de vill och att det är stentufft men med hjärtligt underton. Coach Enjebo dirigerar laget med värme och klarar regler, men släpper även lös individerna för att de ska få möjlighet att utnyttja sina egna skills.

Nu är det dags för AIK borta, ett lag som vi redan mött två gånger under säsongen. När vi möttes i första matchen för säsongen hemma i september, så spelade vi en inte allt för bra match. Däremot spelade AIK väldigt inspirerat och bjöd på tufft motstånd.

I vår andra match som spelades i januari i är så hade vi ett helt annat fokus och vi vann alla perioderna. Där kunde man se skillnaden i spelarmaterial mellan lagen, där vi har spelare som är van att spela på en högre nivå.

Nu möter vi ett AIK som senast förlorade stort mot Luleå och är troligen väldigt revanchsugna och vill visa att de de kan spela mycket bättre än så.

För vår del ska det bli intressant att se om det blir en bestående effekt av att herr Enjebo klivit in som coach. I första matchen mot Alvik kunde man se en markant tempohöjning jämfört med tidigare matcher, även om det stundtals såg lite opolerat ut. Men om matchen mot AIK kommer i närheten av hur träningarna sett ut på slutet, då kommer det att bli åka av.

Så nu laddar vi och förbereder oss på en tuff fight i Stockholm under söndagen. Visst kommer ni och tittar ni som kan?

Kommentarer