Premiär för veckan lag!

Premiär för veckan lag!
Det är premiär för ett nytt koncept som vi kommer att köra här på Basketligandam.se. Vi kommer varje vecka att ta ut fem spelare som tillsammans blir veckans lag! Veckan lag vecka 43 är…
 

Veckans lag vecka 43:
Sofia Hägg - Luleå Basket (1)
I Luleås 6:e vinst för säsongen som kom borta mot Mark i Kinnahallen var 20 år gamla Sofia Hägg en av de viktigaste pjäserna då hon under sina 33 spelade minuter satte 5/8 trepoängsförsök, 1/1 tvåpoängsförsök och stod för 3 assists samt rev ner 4 returer. När Hägg var inne på planen var de minuter i matchen då det gick bäst inte bara henne, utan för hela laget.

 

Shanity James - Norrköping Dolphins (1)
I Dolphins andra vinst för säsongen var Shanity James matchavgörande för hemmalaget i mötet med visby Ladies. I matchens slutskede när Ladies hade chans att komma ikapp tog James viktiga offensiva returer och satte sina straffkast vilket ledde Norrköping till säsongens första hemmaseger. Med 21 poäng, 19 returer, 3 assists, 2 steals och en effektivitet på 32 så var Shanity James en matchavgörande faktor för hennes Norrköping Dolphins.

 

Daniela Wallen – IK Eos (1)
Daniela Wallen gjorde debut för hennes Eos i helgen när de tog emot Uppsala Basket, och mer lyckad debut är svår att hitta. Wallen gjorde makalösa 34 poäng och tog 13 returer i sin första match med Skånelaget när Daniela Wallen ledde IK Eos till säsongens andra vinst.

 

Florencia Palacios - Mark Basket (1)
Florencia Palacios har haft en trög inledning på säsongen, men när hennes Mark Basket under fredagen och söndagen mötte förra säsongens finallag så visade argentinskan vad hon går för. Palacios var poängbäst i Mark i bägge matcherna och sammanlagt gjorde hon 39 poäng när hon satte 7/14 skott från trepoängslinjen och 7/9 skott innanför trepoängslinjen.

 

Sandra Hansson – Udominate (1)
I Udominate – Mark klev flera av Umeå-lagets svenska spelare fram och hjälpte hemmalaget till seger trots underläge i halvtid och Sandra Hansson var en av dem. Statistiken ger ingen rättvisa för Hanssons insats, och när Udominate stoppa Marks poängflöde såg 23-åringen till att tillsammans med andra svenska spelare att stå för ett bra försvarsspel vilket gav hemmalaget andrum.
Siffra inom parentes är antalet gånger spelaren varit med i veckans lag 17/18.

Sammanställning och grafik: Louie Söderberg

Kommentarer