Randi fortsätter karriären i Dolphins

Randi fortsätter karriären i Dolphins

Det blir en fjärde säsong i Dolphins för Randi Abrahamsson. Guarden vill inte lämna Norrköping.
Jag gillar Dolphins jättemycket och trivs väldigt bra i staden, säger Randi.

Nästa spelare att krita på för nästa säsong: Randi Abrahamsson.
Dolphins kommer alltid vara ett alternativ för mig om möjligheten finns. Jag gillar klubben jättemycket och trivs väldigt bra i staden. Jag gillar Jurgita (Kausaite, coach) och tror på en rolig säsong med sättet hon vill spela basket på. Hon ger mycket positiv energi och det ska bli roligt att spela en annan typ av basket, säger den Täby-fostrade guarden som ser goda utvecklingsmöjligheter i Jurgitas snabba spelstil.

Med ett ”nytt” lag blir samspelet mellan spelarna extra viktigt. Randi, med blott 21 år bakom sig, blir en betydelsefull pjäs när det kommer att hålla ihop laget – och stryker under vikten av det.
Det är en lagsport och då är det klart att det är viktigt att vi fungerar just som ett lag. Vi måste ta hand om varandra, inte bara när det gäller basketen, utan också på det personliga planet så gott det går.

Coach Jurgita var inte sen med att hylla den specifika egenskapen hos Randi.
Hon har en positiv syn på livet och är en jättebra person. Det är så viktigt att ha med sådana personligheter när man bygger ett lag. Randi förstår att vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Jag har sagt att jag prioriterar Norrköpingsspelare och i mina ögon är Randi det, även fast hon inte är från Norrköping. Hon har varit i klubben en lång tid och trivs, säger Jurgita.

Vid sidan av basketen kommer Randi fortsätta sina studier – något som Jurgita ser väldigt positivt på.
Det är viktigt i mina ögon. Jag uppmuntrar alla spelare att plugga vid sidan av och att arbeta eller plugga gör dig till en bättre basketspelare.

Utveckla det.
Jag har själv studerat och spelat basket på hög nivå och vet att du får en disciplin som du har stor nytta utav, menar Jurgita.

Vad kommer Randi bidra med på basketplanen?
Jag scoutade henne när jag var i Alvik och jag såg en skytt. Hon kan redan jättemycket och har en stor passion till sporten, men jag har inga tvivel på att hon kommer utvecklas ännu mer kommande säsong – och ta en större roll.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Foto: M&F Foto

Kommentarer