Rekord i ICA Maxi Arena

Rekord i ICA Maxi Arena

Under torsdagskvällen slogs det rekord när Visby Ladies satte publikrekord för en basketmatch i ICA Maxi Arena med 1195 åskådare. De 1195 bjöds dessvärre kanske inte på det resultat de kom för att se, men det var oavsett en riktig upplevelse för samtliga som tagit sig till ICA Maxi Arena under torsdagen.

 

Gästerna spelade en zon i hela matchen, vilket gjorde att Ladies inte fick spela det snabba och underhållande spel som tidigare gjort skillnad i viktigare matcher. Det blev ett långsamt och därmed tråkigare spel som Ladies tvingades till vilket var effektivt. Att Visby lyckades tvinga ligans antagligen dyraste trupp till att krypa tillbaka i ett zonförsvar i hela matchen kanske kan vara lite plåster på såren trots uttåg i semifinal 4:5.

 

Historia skrevs iallafall, och Ladies gick för första gången på 12 år till en semifinal. Samtidigt är man i skrivande stund det enda svenska laget som besegrat Umeå på deras hemmaplan, vilket absolut är något man kan stoltsera med. Förlust är förlust, men det hade absolut kunnat gå värre sett över hela slutspelet. Visby ladies avslutar säsongen 2017/18 med att tacka dig som spelare, publik, funktionär, ledare, journalist eller någon som på annat sätt brytt sig om oss eller hjälpt oss på det ena eller det andra sättet. Utan er är drömmen fortfarande en dröm. Tack.

 

 

Kommentarer