Revanschsuget EOS beger sig till Södertälje

Revanschsuget EOS beger sig till Södertälje

På lördag är det dags för EOS tredje raka bortamatch. Denna gång beger sig laget till Södertälje för att ta revansch från första matchen den här säsongen.

Telges säsong har hittills gått lite upp och ner. Laget började säsongen starkt då de inledde med 4 raka vinster, bland annat vann de mot Alvik som är ett av topplagen i årets damliga. De har dock haft en tuffare period de senaste matcherna och det har resulterat i några förluster. De spelare i Södertäljelaget som producerar mest poäng är främst amerikanskorna Tayler Mingo och Taylor Wurtz som båda snittar över 20 poäng per match. Även Linnea Nilsson och Tilde Ahlin är vassa från trepoängslinjen och snittar 11.8 respektive 12.8 poäng per match. Värt att nämna är att Telge är det lag i ligan som skjuter flest trepoängsskott och har också satt flest treor.

EOS kommer senast från två förluster mot topplagen Luleå Basket och Udominate. Båda matcherna var stundtals jämna men lundalaget föll till slut mot de båda. Nu är laget redo för revansch. Telge och EOS möttes i säsongspremiären och den matchen slutade i en 22-poängsvinst för Telge. Den matchen var lagbygget för EOS inte riktigt klart och Daniela Wallen hade ännu inte anslutit till laget. Telge och EOS ligger just nu på samma poäng och matchen på lördag kommer bli en tuff kamp om en högre placering i tabellen.

 

Matchstart lördagen den 9/12 kl. 14.00 i Täljehallen.

Statistik hittas på denna länk –> http://basketligandam.se/game/3112389/

 

Kommentarer